Ο κανόνας των 5 ωρών: Τι είναι και πώς θα σας οδηγήσει στην επιτυχία

Δημοσιεύθηκε 11 Ιουνίου, 2022

Αν νιώθεις ότι κάνεις τα πάντα και προσπαθείς σκληρά κάθε μέρα για να πετύχεις σε διάφορους τομείς της ζωής σου χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, σε καταλαβαίνουμε. Αν αισθάνεσαι επίσης μια κάποια ματαίωση, πάλι σε νιώθουμε.

Η λύση για να δεις την επιτυχία να έρχεται κατά πάνω σου, είναι η εφαρμογή του «κανόνα των 5 ωρών». Τον υιοθετούν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο όπως οι Mark Zuckerberg, Bill Gates, Oprah Winfrey για να αυξήσουν τα ποσοστά της επιτυχίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς 100% σε αυτό που μαθαίνεις και ισούται περίπου με μία ώρα κάθε εργάσιμη μέρα σε μάθηση. Όσο το τηρείς και το εξελίσσεις, θα διευρύνεις σημαντικά τους ορίζοντές σου και θα δεις την αλλαγή να πλησιάζει.

Είναι σημαντικό να έχεις πάντα ένα βιβλίο μαζί σου και να θέτεις στόχους ανάγνωσης κάθε εβδομάδα. Καλό θα είναι δηλαδή να υπολογίζεις πόσες σελίδες περίπου θες να διαβάσεις και να αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο για νατα καταφέρεις. Να πούμε μόνο πως ο Bill Gates διαβάζει περίπου 50 βιβλία τον χρόνο

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να επεξεργάζεσαι το περιεχόμενο αυτού που διαβάζεις και όχι να περιορίζεσαι απλά στην ανάγνωση. Τότε μόνο θα μπορείς να θυμηθείς τι διάβαζες τόσο καιρό και να αποκτήσεις μια χρήσιμη γνώση. Για να τα καταφέρεις, μπορείς να κρατάς ημερολόγιο και να καταγράφεις σε λίστα τι διαβάζεις και τι βρήκες περισσότερο ενδιαφέρον. Θα δεις με τον καιρό πώς θα αλλάξει η οπτική σας για διάφορα πράγματα και παράλληλα θα παρατηρήσετε μια ολοκαίνουρια εκδοχή του εαυτού σας.

Το επόμενο βήμα είναι ο πειραματισμός. Να καινοτομείς και να μη σταματάς να προσπαθείς. Δεν έχει σημασία αν καταφέρεις να υλοποιήσεις μια ιδέα, αρκεί που θα έχεις τεστάρει τις θεωρίες και τις ιδέες που έχεις μάθει και κυρίως εκτός του εργασιακού σου περιβάλλοντος καθώς στη δουλειά δεν έχεις πάντα τον χρόνο για μάθηση.

Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ, είναι η βελτίωση. H αυξημένη παραγωγή δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την επιτυχία. Μόνο ο κανόνας των 5 ωρών θα οδηγήσει σε αυτοβελτίωση και διαρκή επιτυχία μέσα από τον πειραματισμό και τη μάθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram