Οκτώ τροφές που δυναμώνουν τα μαλλιά

Δημοσιεύθηκε 19 Αυγούστου, 2021

Τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1,25 εκατοστά τον μήνα και 15 εκατοστά το χρόνο. Αυτό βέβαια είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η υγεία, η ηλικία, η κληρονομικότητα και η διατροφή.

Όσον αφορά την ηλικία και την κληρονομικότητα, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Όσον αφορά τη διατροφή όμως, υπάρχουν μερικές τροφές που δυναμώνουν την τρίχα και που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας. Ποια είναι αυτές;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνες και βιοτίνη, δύο θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην υγεία και την ενδυνάμωση των μαλλιών. Η πρωτεΐνη βοηθά την τρίχα να μακρύνει πιο γρήγορα, ενώ η βιοτίνη περιέχει κερατίνη που κάνει τα μαλλιά λαμπερά και υγιή.

Berries (φράουλες, μύρτιλα κτλ)

Όλα τα μούρα περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας όπως βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, την πρωτεΐνη που κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιή. Επίσης, τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την τρίχα.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, φολικό οξύ και βιταμίνες Α και C, συστατικά που δυναμώνουν την τρίχα από τη ρίζα.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός, είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία σύμφωνα με έρευνες βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα. Επίσης, έρευνα στην οποία συμμετείχαν 120 γυναίκες που έπαιρναν συμπληρώματα ωμέγα-3 και ωμέγα-6, είχαν λιγότερη τριχόπτωση και αυξήθηκε η πυκνότητα των μαλλιών τους.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε β-καροτίνη, την οποία το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α, όπως αναφέρουμε και παραπάνω δυναμώνει την τρίχα και βοηθάει να μακρύνει πιο γρήγορα.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μία σούπερ τροφή που έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας. Μεταξύ άλλων, είναι εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών και βιταμίνη Ε που συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών.

Ξηρούς καρπούς

Μία ακόμα κατηγορία τροφών που είναι πολύ καλή πηγή καλών λιπαρών κα βιταμίνης Ε, είναι οι ξηροί καρποί. Επίσης περιέχουν ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram