Οι 7 συνήθειες που «στρεσάρουν» το σώμα σας

Δημοσιεύθηκε 2 Οκτωβρίου, 2021

Οι επαγγελματικές απαιτήσεις, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, το άγχος της καθημερινότητας, αυξάνουν το στρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία.

Εκτός από τα παραπάνω, που ισχύουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για τους περισσότερους, πολλές είναι οι συνήθειες που, χωρίς να το συνειδητοποιείτε, σας προκαλούν στρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε παρακάτω ποιες είναι και τι μπορείτε να κάνετε.

-Είστε online όλο το 24ωρο: Οι ηλεκτρονικές συσκευές αυξάνουν το στρες. Έρευνα του Southern California Marshall School of Business, έδειξε ότι ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει 16 ώρες την ημέρα στα ηλεκτρονικά μέσα. Τα social media, όπως το Facebook, αυξάνουν το αίσθημα μοναξιάς, ενώ η συνεχής χρήση ηλεκτρονικών συσκευών προκαλεί υπερκόπωση και εθισμό.

-Αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την ψυχολογία σας, από ένα θέμα που σας απασχολεί και δεν το αντιμετωπίζετε, αλλά το αποφεύγετε σαν να μην υπάρχει. Όταν καταπιέζει κανείς τα συναισθήματά του το μόνο που καταφέρνει είναι να πληγώνει ψυχική και πνευματική του υγεία, σύμφωνα με τον David Spiegel, επικεφαλής του κλάδου ψυχιατρικής και συμπεριφοράς στο πανεπιστήμιο του Stanford.

-Κάνετε καθιστική ζωή: Η σωματική αδράνεια και ο καθιστικός τρόπος ζωής αυξάνουν το άγχος και το στρες. Η άσκηση και άλλες δραστηριότητες που θα σας σηκώσουν από τον καναπέ, θα απελευθερώσουν χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σας, οι οποίες θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα και ταυτόχρονα θα μειώσουν τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο σώμα σας.

-Καταπιέζετε τα όνειρά σας: Ψυχολογικές μελέτες επιβεβαιώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις που φέρνει η «ανάγκη» για ολοένα και μεγαλύτερο μισθό ή περισσότερα έσοδα. Το στρες δεν κρύβεται τόσο στο τι κάνετε για να κερδίσετε περισσότερα λεφτά, αλλά σε όσα αφήνετε στην άκρη ή παραμελείτε για να το πετύχετε αυτό.

-Είστε τελειομανείς: Όταν προσπαθείτε να κάνετε το κάθε τι με τέλειο τρόπο ή πασχίζετε για να έχει το τέλειο αποτέλεσμα, τότε μοιραία σας κυριεύει το άγχος. Όταν αναβάλετε κάποια δραστηριότητα ή υποχρέωση, επειδή προσπαθείτε να την προετοιμάσετε άψογα, κουράζετε τον εγκέφαλό σας χωρίς ουσιαστικό λόγο.

-Υπερ-αναλύετε το παραμικρό: Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να χειροτερέψετε μια κατάσταση απλά και μόνο επειδή δείξατε εμμονή ή φερθήκατε υπερβολικά; Και μόνο οι διαρκείς αγχωτικές σκέψεις είναι αρκετές για να σας στρεσάρουν. Έρευνα έδειξε ότι ειδικά στις γυναίκες, η τάση για υπερ-ανάλυση μιας κατάστασης τους προκαλεί μεγάλο άγχος σε ποσοστό 42%.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram