Οι 4 τροφές που θα σε κάνουν πιο έξυπνη

Δημοσιεύθηκε 14 Ιουνίου, 2023

Ο εγκέφαλός σου δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι θέλει φροντίδα για να συνεχίσει να λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά, αν όχι καλύτερα. Σε αυτή τη μάχη, τα όπλα σου είναι ορισμένες τροφές, που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις το μυαλό σου.

Δοκίμασε να βάλεις στην καθημερινή σου διατροφή τις ακόλουθες τροφές και έτσι θα έχεις εφαρμόσει τον πιο φυσικό τρόπο για να ενισχύσεις την εγκεφαλική σου λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε χολίνη που βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης νέων εγκεφαλικών κυττάρων, καθώς και νευρικές συνδέσεις, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον εγκέφαλο και τη μνήμη σου. Επίσης είναι από τις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης. Το να τρως ένα φλιτζάνι μπρόκολο 3 φορές την εβδομάδα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ζωντανέψεις τη δύναμη του εγκεφάλου.

Καρύδια (στις λατρεμένες υπερτροφές)
Ένα πολύ δημοφιλές super food που ενισχύει την εγκεφαλική δραστηριότητα, είναι τα καρύδια. Περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό Ω3 λιπαρών οξέων σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Τα οξέα αυτά έχουν μια προστατευτική επίδραση στο μυαλό σου, δεδομένου ότι αυξάνουν τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τις γνωστικές ικανότητες και τη μνήμη.

Άγριος σολομός
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται λιπαρά οξέα για να λειτουργήσει σωστά, καθώς αποτελείται κατά 60% από λίπη. Ο άγριος σολομός είναι από τις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της δύναμης του εγκεφάλου, αλλά βοηθά και στο να αποτρέψει τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Πράσινο τσάι (αν και δεν ανήκει στις τροφές, πιες το)
Η εγκεφαλική σου δύναμη θα αυξηθεί με την κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών φρέσκου, πράσινου τσαγιού. Επίσης, βοηθά στην τόνωση μνήμης και της συγκέντρωσης και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του Πάρκινσον.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram