Οι 3 κύριες αιτίες των μαύρων κύκλων

Δημοσιεύθηκε 7 Οκτωβρίου, 2022

Οι μαύροι κύκλοι δεν είναι μία απλή υπόθεση, είναι όμως ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές από εμάς. Ενώ μπορεί -δικαίως- να νομίζεις πως οφείλονται αποκλειστικά στην κούραση, στην πραγματικότητα, οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε πολλά πράγματα από την ηλικία και την κληρονομικότητα, ως τον τρόπο που κοιμάσαι και το αν κοιμάσαι αρκετά. Για να καταλάβουμε όμως ποια είναι τα αίτιά τους, και κατά συνέπεια πώς θα τους αντιμετωπίσουμε, πρέπει πρώτα να μάθουμε τι είναι οι μαύροι κύκλοι.

ι μαύροι κύκλοι είναι οι σκιές που παρατηρούνται κάτω ή και γύρω από τα μάτια και τις παρατηρούμε, γιατί η επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή είναι πάρα πολύ λεπτή και έχει πολύ ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας. Επειδή λοιπόν είναι πολύ λεπτή οι φλέβες και τα αγγεία κάτω από αυτή είναι πιο ορατά και δημιουργούν σκιές. Εκτός από αυτό, η ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής των ματιών είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην υπερμελάγχρωση, γι’ αυτό και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα που μπορεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αίτια

Τα βασικά αίτια για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων είναι 3 και δεν είναι πάντα εύκολο να τα αποφύγουμε.

ΚΟΥΡΑΣΗ. Ναι, ξεκάθαρα η η κούραση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τους έντονους μαύρους κύκλους και αυτό συμβαίνει γιατί τη κούραση, επηρεάζει την επιδερμίδα μας στο σύνολό της. Γίνεται πιο θαμπή και χλωμή και έτσι τα αγγεία κάτω από τα μάτια φαίνονται περισσότερο. Ακόμα, η έλλειψη ύπνου προκαλεί κατακράτηση υγρών κάτω από τα μάτια πράγμα που επιδεινώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

ΗΛΙΚΙΑ. Όσο μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας γίνεται ολοένα και πιο λεπτή. Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι ήδη πολύ λεπτή (0,5mm σε σχέση με τα 2mm στο υπόλοιπο σώμα) και όπως είπαμε νωρίτερα, όσο πιο λεπτή είναι η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, τόσο περισσότερο φαίνονται οι κύκλοι. Ακόμα, με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή μελανίνης από τον οργανισμό μας απορρυθμίζεται, και ένα από τα σημεία που υποφέρουν πρώτα είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια.

ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ. Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι πολύ κοντά στο οστό, καθώς δεν υπάρχει λίπος ανάμεσα. Έτσι, αν δεν λαμβάνουμε την κατάλληλη ποσότητα νερού, αφυδατώνεται, έρχεται ακόμα πιο κοντά στο οστό και η περιοχή γίνεται πιο κοίλη, άρα δημιουργούνται περισσότερες σκιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram