Οι τροφές που μειώνουν το φούσκωμα στην κοιλιά

Δημοσιεύθηκε 14 Μαΐου, 2022

Όλοι το έχουμε νιώσει: Aυτήν την αίσθηση υπερβολικού πρηξίματος στην κοιλιά. Αλλά από πού προέρχεται αυτό το φούσκωμα;

Εάν αισθάνεσαι άβολο πρήξιμο μετά τα γεύματα, ίσως είναι καιρός να εξετάσεις τα είδη των τροφών που καταναλώνεις. Παρακάτω θα βρεις τις 7 καλύτερες τροφές που θα μειώσουν το δυσάρεστο φούσκωμα και τα αέρια, αλλά και τις τροφές που θα πρέπει να αποφεύγεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγγούρι

Μπορεί ήδη να ξέρεις ότι το αγγούρι μπορεί να μειώσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Αυτό που μπορεί να μη γνώριζες, είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και για την κοιλιά σου. Το λαχανικό περιέχει κερκετίνη, ένα φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση του φουσκώματος.

Μπανάνες

Τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως οι μπανάνες, τα αβοκάντο, τα ακτινίδια, πορτοκάλια και τα φιστίκια, εμποδίζουν την κατακράτηση νερού ρυθμίζοντας τα επίπεδα νατρίου στο σώμα σας και μπορούν έτσι να μειώσουν το φούσκωμα που προκαλείται από το αλάτι. Οι μπανάνες έχουν επίσης διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να ανακουφίσουν ή να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα. Το φούσκωμα μπορεί επίσης να προκληθεί από δυσκοιλιότητα.

Παπάγια

Το ένζυμο της παπάγιας, βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών στο γαστρεντερικό σύστημα, γεγονός που διευκολύνει την πέψη. Το τροπικό φρούτο έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και ίνες που υποστηρίζουν ένα ισχυρό, πεπτικό σύστημα.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι μια υπερτροφή κατά του φουσκώματος. Περιέχουν επίσης πρεβιοτικά, τα οποία βοηθούν στην υποστήριξη της ανάπτυξης «καλών» βακτηρίων. Αυτό βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας στο πεπτικό σύστημα για την πρόληψη ή/και τη μείωση των αερίων. Τέλος, το λαχανικό περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην προαγωγή της συνολικής υγείας του πεπτικού συστήματος.

Γιαούρτι με προβιοτικά

Μερικά από αυτά τα «καλά» βακτήρια για το έντερο, είναι τα προβιοτικά. Βοηθούν στη ρύθμιση της πέψης και προάγουν τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

Μαραθόσποθος

Το μάραθο είναι ο σωτήρας του πεπτικού συστήματος. Οι σπόροι του, έχουν μια ένωση που χαλαρώνει τους σπασμούς του γαστρεντερικού σωλήνα, που επιτρέπει στα αέρια να περάσουν και να ανακουφίσουν το φούσκωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram