Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το φετινό καρναβάλι Χαλκίδας

Δημοσιεύθηκε 23 Φεβρουαρίου, 2023

Αυτήν την Κυριακή έχουμε το μεγάλο καρναβάλι της Χαλκίδας έπειτα από 3 χρόνια και όπως είναι φυσικό περιμένουμε πολύ κόσμο

Για αυτό λοιπόν, πρέπει να υπάρξει οργάνωση και ως προς το κυκλοφοριακό ζήτημα στην πόλη.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αυτή την Κυριακή είναι οι εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

 1. Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων από ώρα 10:00 έως 15:30, εκατέρωθεν, στις οδούς Μιαούλη (από το ύψος της οδού Αποστόλη) και Τζιαρντίνι .
 2. Ολική Διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Μιαούλη και Τζιαρντίνι, από ώρα 15:30 και έως το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
 3. Δημιουργία δακτυλίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, από ώρα 15:00 που περικλείεται από τις οδούς: Κώτσου, Παπαναστασίου, Νεοφύτου, Κατσικογιάννη, Ρεγγούκου, Μιαούλη, Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγγελή Γοβιού.
 4. Απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς: Κώτσου, Κατσικογιάννη, Ρεγγούκου, Μιαούλη, Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου, Αγγελή Γοβιού, στην οδό Λιάσκα και Παπαστρατή (στην οδό Παπαστρατή θα επιτρέπεται η διέλευση έως το ΚΕΠ και το χωμάτινο γήπεδο του Πάρκου Δ. Σκούρα [Βούρκου], που θα χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης και μέχρι τον κορεσμό τους.
 5. Παλαιά Γέφυρα: Διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 16:30, όπου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο διέλευση πεζών. Στα κιγκλιδώματα του πεζοδρομίου της βόρειας πλευράς, θα τοποθετηθούν παραπετάσματα.
 6. ΚΑΝΗΘΟΣ/ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από ώρα 17:00 στις οδούς:
  Α) Μονοδρόμηση της οδού Αρχ. Μακαρίου, μόνο για ΤΑΧΙ, με κατεύθυνση από Παλαιά Γέφυρα έως Αριστοτέλους.
  Β) Μονοδρόμηση οδού Αριστοτέλους, για όλα τα οχήματα, με κατεύθυνση από Μακαρίου έως Λουκιανού Καρώνη.
  Γ) Μονοδρόμηση Λεωφ. Καραμανλή, από παλαιά Γέφυρα έως διασταύρωση με οδό Νικοδήμου και κατεύθυνση προς Ριτσώνα. (κατά το διάστημα αυτό θα δέχεται ροές από την οδό Λουκιανού Καρώνη).
  Δ) Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Θηβών, από το ύψος της οδού Νικοδήμου
  Σημείωση: Η ροή των οχημάτων από Κάνηθο, θα πρέπει να γίνεται μέσω Γλύφας και Υψηλής Γέφυρας

ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΧΙ:

Θέσεις Στάθμευσης:
ΚΑΝΗΘΟΣ: Κλειστό Κανήθου και περιμετρικά των οδών αυτού, Ιχθυόσκαλα, οδός Μακαρίου μέχρι πλαζ Ροδιές, σταθμός ΟΣΕ
ΧΑΛΚΙΔΑ: Έναντι Διοικητηρίου και περιμετρικά των οδών αυτού, εγκαταστάσεις τένις, Ορ. Μακρή, ΚΤΕΛ, Πάρκο Λαού, Κολυμβητήριο, Πάρκο Βούρκου και ποδηλατόδρομο προς καρνάγια, ΚΕΠ και χωμάτινο γήπεδο Βούρκου.

ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ:

• Χώρος στάθμευσης ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ. Η αποβίβαση / επιβίβαση των επιβατών θα γίνεται επί της οδού Λ. Καραγιάννη (περιοχή Πάρκο Βούρκου) στη δεξιά πλευρά του ρεύματος ανόδου (χώρος στάθμευσης φορτοταξί).

Θα υπάρχει όδευση από φυλασσόμενες διασταυρώσεις προς τα πάρκινγκ που περικλείονται από τον δακτύλιο απαγόρευσης και συγκεκριμένα :

 1. Από Νεοφύτου προς Περικλέους Σταύρου
 2. Από Παπαναστασίου προς Φαβιέρου 3. Από Φαβιέρου και Φριζή προς Τζαβάρα έως το ύψος της Βαρατάση

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram