Ξέρεις πότε λήγει το lip balm σου;

Δημοσιεύθηκε 26 Οκτωβρίου, 2022

Το lip balm είναι ίσως το πιο πολυχρησιμοποιημένο item του φθινοπώρου και του χειμώνα και αυτό που υπάρχει σε κάθε τσάντα μας αυτό το διάστημα. Ο λόγος; Προφανής! Όταν η θερμοκρασία πέφτει, τα χείλη αφυδατώνονται και χρειάζονται υγρασία για να μη σκάσουν και πονέσουν. Και κάπου εκεί έρχεται αυτό το μαγικό προϊόν για να τα σώσει.

Τι γίνεται, όμως, αν το lip balm που ξέθαψες από το νεσεσέρ σου έχει λήξει από την τελευταία φορά που το χρησιμοποίησες; Και, βασικά, πώς θα ξέρεις ότι έχει λήξει; Όλα θα τα μάθεις ευθύς αμέσως, ώστε να είσαι σίγουρη ότι χρησιμοποιείς ένα beauty item πραγματικά ευεργετικό για την επιδερμίδα των χειλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε τελικά λήγει το lip balm και τι γίνεται με όσα έχουν SPF;
Στα χαρτιά- που λέμε- το lip balm λήγει μετά από 2 χρόνια. Ανάλογα, ωστόσο, με τον τύπο του προϊόντος αλλά και με τον τρόπο που το χρησιμοποιείς, αυτό δεν είναι απόλυτο. Αν, δηλαδή, η βάση του lip balm είναι η βαζελίνη, τότε μπορείς να το χρησιμοποιείς και για περισσότερα από 2 χρόνια. Αν, όμως, μπαίνουν στο «παιχνίδι» περισσότερα συστατικά και ειδικά τα αιθέρια έλαια, όσο ο καιρός περνάει τόσο αυτά υποβαθμίζονται και χαλούν, άρα κι εσύ πρέπει να πετάξεις το lip balm σου. Γενικά, όταν σε ένα προϊόν μπλέκονται πολλά συστατικά, τότε αυτό πιο εύκολα φθείρεται.

Αυτό δεν ισχύει για τα lip balm σε μορφή stick, τα οποία μπορούν να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, ακόμα και για περισσότερα από 2 χρόνια. Κάτι το οποίο δεν ισχύει για τα lip balm με SPF, δηλαδή εκείνα με αντηλιακή προστασία, που λήγουν πριν τα 2 έτη.

Και επειδή μπορεί να μπερδεύτηκες, θα στα ξεκαθαρίσω όλα: έχε στον νου σου τα 2 χρόνια ως μέσο χρόνο ζωής ενός lip balm, αλλά δώσε βάση στη μυρωδιά του. Αν το ανοίξεις μετά από καιρό και μυρίζει κάπως περίεργα, τότε πρέπει να το πετάξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram