«Νησί των Ονείρων»: Το νησάκι της Έυβοιας με τα πιο ωραία νερά

Δημοσιεύθηκε 11 Σεπτεμβρίου, 2023

Το νησί μας γενικά έχει πάρα πολλούς κρυμμένους θησαυρούς, άλλους τους έχουν εκμεταλλεύτει και άλλοι έχουν μείνει ανεκμετάλλευτοί, ένας απο αυτούς είναι και το γραφικό Πεζονήσι -κατά κόσμον, «Νησί των Ονείρων». Παρόλο που οι κάτοικοι της περιοχής επιμένουν να το θεωρούν νησί το Πεζονήσι ενώνεται με την ακτή της Ερέτριας με μία στενή λωρίδα γης την οποία περπατάει κανείς για να το προσεγγίσει -εξού και η ονομασία.

Το όμορφο «νησάκι» της Ερέτριας είναι εύκολα προσεγγίσιμο από την πρωτεύουσα, αφού η απόσταση διανύεται οδικώς μέσα σε 1,5 ώρα -είτε μέσω Χαλκίδας, είτε μέσω Ωρωπού, απ' όπου μπορείτε να απολαύσετε μία ευχάριστη διαδρομή με το ferry boat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Πεζονήσι πήρε την ονομασία «Νησί των Ονείρων» πριν περίπου 50 χρόνια, όταν γνώρισε την ύψιστη ακμή του. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70' οικοδομήθηκαν εκεί δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με συνολικά 52 δωμάτια και 46 μπάνγκαλοουζ, γήπεδα, τένις, μίνι γκολφ, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, καθώς και εστιατόριο, beach bar –ακόμα και πάρκινγκ 300 θέσεων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα luxury θέρετρα προσέλκυσαν σωρεία high-profile επισκεπτών, ανεβάζοντας σημαντικά το status του νησιού. Ωστόσο, η περίοδος χάριτος τελείωσε απότομα το 2008, όταν, λόγω της αποκάλυψης ενός οικονομικού σκανδάλου, έγινε έξωση του ιδιώτη επενδυτή και το νησί των Ονείρων απέμεινε εγκαταλειμμένο.

Η φυσική ομορφιά ωστόσο του μέρους παραμένει ανέγγιχτη με τα ψηλά δέντρα, τις φαρδιές αμμουδιές, τα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και το γραφικό εκκλησάκι του να έλκει ακόμα πλήθη παραθεριστών και λουόμενων που θέλουν να απολαύσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης μακριά από την πόλη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram