Να πως θα αφαιρέσεις τους λεκέδες από μακιγιάζ στα ρούχα σου

Δημοσιεύθηκε 17 Νοεμβρίου, 2023

Το μακιγιάζ μπορεί να γίνει messy και οι λεκέδες συμβαίνουν τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Το κλειδί είναι να ξέρεις αμέσως πώς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ από τα ρούχα σου, έτσι ώστε αν έχεις μόνο πέντε λεπτά πριν πρέπει να φύγεις για τη δουλειά ή ένα κάλεσμα – δεν χάνεις χρόνο να τρίβεις, πανικόβλητη, χωρίς αποτέλεσμα.

Καταρχάς, αν υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια που φοράμε makeup, είναι να το κάνουμε φορώντας πιτζάμες ή φόρμες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό αν βιάζεσαι. Για να σε προετοιμάσουμε καλύτερα γι’ αυτές τις άτυχες περιπτώσεις, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να βρεις τα καλύτερα tips ώστε να αφαιρέσεις έναν ωραιότατο λεκέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για υγρό makeup

Ξύσε απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού τον λεκέ για να φύγει το υγρό που περισσεύει, εφάρμοσε στην συνέχεια αρκετή ποσότητα κρέμα ξυρίσματος και άστο να καθίσει για 5-10 λεπτά. Ξέπλυνε την περιοχή με χλιαρό νερό.

Δεν έχεις κρέμα ξυρίσματος; Τότε χρησιμοποίησε σαπούνι για τα πιάτα ή μαγειρική σόδα.

Cream Makeup

Ένα κοκτέιλ υγρού απορρυπαντικού λειτουργεί τέλεια για λεκέδες από κρεμώδη ρουζ, highlighter, foundation και concealer. Γέμισε απλά ένα μπολ με 29 ml υγρό απορρυπαντικό, 29 ml νερό και μερικές σταγόνες ασετόν. Από εκεί, βούτηξε ένα λευκό πανί μέσα στο διάλυμα και τρίψε πολύ μαλακά τον λεκέ!

Λεκέδες από πούδρα

Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από πούδρα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πιστολάκι. Με αυτόν τον τρόπο, το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ θα φύγει. Εάν απομείνουν ίχνη όμως, μην το τρίψεις! Αντίθετα, σκούπισέ το με ένα στυλό αφαίρεσης λεκέδων, άστο για 5 λεπτά και μετά βάλε το ρούχο στο πλυντήριο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram