Μια εκπληκτική εξοχική κατοικία στην Κάρυστο

Δημοσιεύθηκε 23 Αυγούστου, 2021

Στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, στην περιοχή της Καρύστου και 180 μέτρα από τη θάλασσα βρίσκεται η θέση του οικοπέδου, για το οποίο σχεδιάστηκε η κατοικία, από την αρχιτέκτων Μαρία Καραπατσα.

Η δυναμική παρουσία του υγρού στοιχείου κατά μήκος του κτηρίου, δίνει κίνηση και ζωντάνια στο στατικό τοπίο ηρεμίας και η διαδρομή μήκους 27 μέτρων καταλήγει σε μια εντυπωσιακή υπερχείλιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ισόγειο, οι χώροι είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν θέα στον Ευβοϊκό κόλπο και στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας, ενώ οι υαλοπίνακες κατά μήκος της ανατολικής όψης, συνδέει τον εσωτερικό χώρο με το υγρό στοιχείο στο εξωτερικό.

Η κατοικία διαθέτει δύο εισόδους, η μία εκ των οποίωνγίνεται μέσω γέφυρας που διασχίζει κάθετα την υδάτινη δεξαμενή. Η σύνθεση του φυσικού περιβάλλοντος στον κήπο επιτυγχάνεται με τα δέντρα, αλλά και από το υγρό στοιχείο το οποίο εισάγει τον φυσικό ήχο στον χώρο.

Γράφει η Κυριακή Μπατζαλή

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram