Μια ακόμα ελληνική σειρά στο Netflix μετά το Maestro;

Δημοσιεύθηκε 5 Ιανουαρίου, 2023

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά με τίτλο Milky Way. Πριν μάλιστα καν κάνει ακόμα πρεμιέρα στις οθόνες μας, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει τη διαδρομή του Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις σειρές του Netflix.

Ο Βασίλης Κεκάτος, κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα και τον Queer Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2019 με την τέταρτη ταινία μικρού μήκους «Τhe Distance Between Us and the Sky» . Έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης, μετά τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, με αυτή τη διάκριση. Έκτοτε η πορεία του είναι σταθερά ανοδική και δημιουργική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2020 σκηνοθέτησε και έγραψε το σενάριο για την ταινία μικρού μήκους «Όταν κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει». ενώ έχει υπογράψει τη δημιουργία του τρέιλερ του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2021. Με τις ταινίες «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» (2018) και «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» (2019), έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως του Λοκάρνο, το Sundance, του Κλερμόν-Φεράντ και του Τέλιουραϊντ.

Εκτός από την κινηματογραφική σκηνοθεσία, ο Βασίλης Κεκάτος έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Ο ίδιος έχει μάλιστα πραγματοποιήσει φωτογράφιση για την ελληνική Vogue, εστιάζοντας στην ομορφιά της διαφορετικότητας.

Ο Βασίλης Κεκάτος, ετοιμάζει την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά, μια σειρά 8 επεισοδίων η οποία θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση από τη συχνότητα του Mega. Στο Milky Way, όπως θα είναι ο τίτλος της νέας σειράς, πρωταγωνίστρια είναι η 17χρονη Μαρία, μία τελειόφοιτη Γυμνασίου, η οποία ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια.

Τα σχέδια της όμως αλλάζουν, όταν μένει έγκυος από τον φίλο της Τάσο, ένα νεαρό που δουλεύει στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Αν και η οικογένεια και οι φίλοι δείχνουν γρήγορα την υποστήριξή τους – αναμένοντας ότι θα κάνει αυτό που περιμένουν όλοι και θα γίνει μαμά – η Μαρία πρέπει να αποφασίσει μόνη της αν θέλει να τερματίσει την εγκυμοσύνη αντί να εγκαταλείψει τη ζωή που πάντα φανταζόταν για τον εαυτό της.

Στον πυρήνα του, το Milky Way είναι η ιστορία του πώς μια έφηβη αντιτίθεται σε αυτό που ο περίγυρός της προσπαθεί να της επιβάλει ως σωστό και ηθικό. Ο αγώνας να βρει το δικό της δρόμο στη ζωή, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Το Milky Way είναι μια παραγωγή της Foss Productions, σε συνεργασία με τις παραγωγές plays2place και σε συμπαραγωγή με το Mega TV. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Κόριννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Συμπεριλαμβάνονται επίσης guests όπως αυτό της τραγουδίστριας Ελένης Φουρέιρα μαζί με ονόματα όπως οι: Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Άλκηστις Πουλοπούλου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram