Με μία κίνηση θα κάνεις το άρωμα να διαρκεί περισσότερο

Δημοσιεύθηκε 13 Αυγούστου, 2023

Εκτός από τη μυρωδιά που αναδύει -αν είναι φρουτώδης, λουλουδάτη, ξυλώδης ή ανατολίτικη-, η κύρια κατηγοροποίηση των αρωμάτων γίνεται ανάλογα με την περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια. Όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα τόσο πιο έντονο είναι το άρωμα και άρα, μεγαλύτερη η διάρκειά του – φυσικά, και η τιμή του.

Για παράδειγμα, τα Eau Fraiche είναι τα πιο ελαφριά αρώματα με 1% έως 3% συγκέντρωση αρωματικού ελαίου και μέγιστη διάρκεια ζωής τη μία ώρα. Τα Pure Perfume από την άλλη, αποτελούν ουσιαστικά το καθαρό απόσταγμα του αρώματος με 25% περίπου συγκέντρωση αρωματικών ελαίων στη σύνθεσή τους, γεγονός που βοηθάει να παραμείνει το άρωμα αναλλοίωτο για τουλάχιστον 8 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά, τα Eau de Toilette που είναι και η πιο δημοφιλής επιλογή, έχουν 10% συγκέντρωση αρωματικού ελαίου και διαρκούν έως τρεις ώρες.

Αυτοί είναι μόλις τρεις από τους πέντε συνολικά αρωματικούς τύπους. Οι άλλοι δύο είναι οι Eau de Cologne και Eau de Parfum.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή για να υπογραμμίσουμε ότι δεν είναι τυχαίο το πόσο πολύ ή λίγο διαρκεί ένα άρωμα μέσα στην ημέρα. Πάνω-κάτω είναι προδιαγεγραμμένο από την κατασκευή του. Όσες φορές και να ψεκαστείς με ένα Eau Fraiche, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί γρήγορα.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να «κλειδώσεις», όπως χαρακτηριστικά λένε οι αρωματοποιοί και οι beauty experts, το άρωμα στο δέρμα και να επιμηκύνεις τη διάρκειά του.

Η κίνηση-ματ 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μεγιστοποιήσεις τη διάρκεια του αρώματος είναι να το φορέσεις όταν η επιδερμίδα είναι καθαρή, αλλά όχι βρεγμένη και καλά ενυδατωμένη. Δηλαδή, μετά το ντους, που ανοίγει τους πόρους του δέρματος και βοηθά στην απορρόφηση και αφού έχεις στεγνώσει καλά με μία πετσέτα το σώμα. 

Μη βιαστείς όμως να ψεκάσεις το άρωμα. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα του. 

Όταν το δέρμα είναι πλέον στεγνό, η κίνηση που θα «κλειδώσει» ακόμα καλύτερα το άρωμα είναι να ενυδατώσεις το δέρμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία κρέμα/λοσιόν ή ιδανικά το γαλάκτωμα σώματος του αρώματός σου. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρύνεις την ξηροδερμία, θα ενυδατώσεις την επιδερμίδα και θα ενισχύσεις τη διάρκειά του. 

Το ίδιο ισχύει και για το αφρόλουτρο -αντί να πλυθείς με ένα κοινό αφρόλουτρο, προτίμησε το αντίστοιχο της αρωματικής δημιουργίας που έχεις επιλέξει, αλλά και για το αποσμητικό. 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram