Μαύροι κύκλοι: 5 tips που αξίζει να γνωρίζεις για την μείωση τους

Δημοσιεύθηκε 13 Ιουλίου, 2023

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα beauty θέμα που (σχεδόν) όλες μας ενώνει. Παρόλα αυτά, παραμένει ιδιαίτερο και πολυπαραγοντικό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι αιτίες εμφάνισής τους ποικίλουν για κάθε άτομο. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις μαύρων κύκλων, το DNA φιγουράρει πρώτο στη λίστα- εδώ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα- αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι είναι πως η εμφάνισή τους μπορεί να γίνει καλύτερη/ χειρότερη ανάλογα με τις καθημερινές συνήθειες και τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιεί κανείς.

Για παράδειγμα, η εμφάνιση των μαύρων κύκλων μπορεί να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της εποχής των αλλεργιών, όταν εξαιτίας της γύρης, μπορεί κανείς να τρίβει περισσότερο τα μάτια του ή υπάρχει περίπτωση να σχετίζονται ακόμη και με τη χρήση πιο ερεθιστικών συστατικών στην περιοχή των ματιών ή τη φθορά από τον ήλιο. Ανεξάρτητα από τις αιτίες εμφάνισής τους, λοιπόν, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά tips που αξίζει να γνωρίζεις για να τους μειώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5 tips που αξίζει να γνωρίζεις για να μειώσεις την εμφάνιση των μαύρων κύκλων

-Όλα είναι θέμα ρουτίνας. Μία κρέμα ματιών από μόνη της δεν φτάνει. Η δημιουργία και η υιοθέτηση μίας ολοκληρωμένης ρουτίνας ομορφιάς με ήπια προϊόντα περιποίησης, από τον καθαρισμό και την ενυδάτωση έως την προστασία (serums, κρέμες, αντηλιακό) σε συνδυασμό με τη χρήση μίας εξειδικευμένης κρέμας ματιών κατά των μαύρων κύκλων, συμβάλλει στη γενικότερη βελτίωση της περιοχής κάτω από τα μάτια.

-Πες «ναι» στα προϊόντα λάμψης. Ένα προϊόν για λάμψη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων καθώς βελτιώνει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας γενικά, και κάτω από τα μάτια, ειδικά. Γι αυτόν τον λόγο, μπορείς να αναζητήσεις μία κρέμα ματιών κατά των μαύρων κύκλων στη φόρμουλα της οποίας πρωταγωνιστές θα είναι αντιοξειδωτικά που φωτίζουν το δέρμα, όπως η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ ή τα παράγωγά του). Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να κάνεις layering με προϊόντα λάμψης τόσο κατά τη διάρκεια της πρωινής, όσο και της βραδινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου.

-Αντηλιακό, αντηλιακό, αντηλιακό. Η καθημερινή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος με SPF 30 ή μεγαλύτερο εκτός από απαραίτητη, μεταξύ άλλων, μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση αυτής της περιοχής. Εξάλλου, η φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία είναι μία αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων που αρκετοί αγνοούν.

Όλες οι κρέμες ματιών δεν είναι το ίδιο. Το θέμα είναι να αναζητήσει κανείς μία κρέμα ματιών με πιο εξειδικευμένα συστατικά, που στοχεύουν την αιτία εμφάνισής τους (λεπτή επιδερμίδα, αλλεργίες, ήλιος, ρύπανση κλπ). Για παράδειγμα, τα κεραμίδια, βοηθούν στην ενυδάτωση και τη διατήρηση της ελαστικότητας σ’ αυτή την περιοχή, η αλλαντοΐνη στην καταπράυνση από την ερυθρότητα και τις αλλεργίες, η ρεσβερατρόλη στη σφριγηλότητα κλπ.

Βάλε στη ρουτίνα σου το αζελαϊκό οξύ. Το αζελαϊκό οξύ είναι ένα από τα συστατικά που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των μαύρων κύκλων. Υψηλότερες συγκεντρώσεις αυτού του συστατικού, μπορούν να κάνουν πιο smooth την όψη των μαύρων κύκλων. Μάλιστα, μπορεί κανείς να κάνει layering χρησιμοποιώντας ένα προϊόν αζελαϊκού οξέος με προϊόντα που περιέχουν συστατικά λάμψης όπως διάβασες παραπάνω. Αυτός ο συνδυασμός, μπορεί να οδηγήσει σε άμεσα, ορατά αποτελέσματα, ειδικά για τους μαύρους κύκλους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram