Μαρούλι: Τα οφέλη για την υγεία και οι τρόποι αποθήκευσής του

Δημοσιεύθηκε 5 Ιουλίου, 2022

Το μαρούλι είναι ένα φυλλώδες λαχανικό, διάσημο ως βάση στις σαλάτες. Υπάρχουν πολλοί τύποι μαρουλιού και όλοι μοιράζονται το επιστημονικό όνομα Lactuca sativa.

Τα οφέλη από την κατανάλωση του μαρουλιού προέρχονται κυρίως από την περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, τον τύπο που προτιμάτε να τρώτε, την ποσότητα και τη συχνότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντοχή των οστών
Το μαρούλι είναι πηγή βιταμίνης Κ, η οποία βοηθά στην ενίσχυση των οστών. Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης Κ μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο κατάγματος των οστών σας.

Ενυδάτωση
Το μαρούλι αποτελείται από νερό σε ποσότητα που αγγίζει το 95% αποτελώντας έναν τρόπο να ενυδατωθεί ο οργανισμός.

Βελτιώνει την όραση
Το μαρούλι είναι πηγή βιταμίνης Α, η οποία παίζει ρόλο στην υγεία των ματιών. Η βιταμίνη Α μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Επίσης, η βιταμίνη Α συμβάλει επίσης στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Βελτιωμένος ύπνος
Εκχυλίσματα πολλαπλών τύπων μαρουλιού έχουν επίσης αποδειχθεί ότι προάγουν τον ύπνο. Μέχρι να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα, είναι άγνωστο εάν το μαρούλι στη φυσική του μορφή μπορεί να παράγει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Θρέψη
Το θρεπτικό περιεχόμενο του μαρουλιού ποικίλλει ανάλογα με τις ποικιλίες. Σχεδόν όλα τα μαρούλια περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, μαζί με μικρές ποσότητες βιταμίνης C και σιδήρου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram