Μήπως τόσο καιρό κάνεις τα pushups λάθος;

Δημοσιεύθηκε 19 Ιουνίου, 2022

Ένας προπονητης έρχεται για να επισημάνει τα βασικά λάθη που κάνεις

Πολλές φορές ενώ κάνουμε εντατική γυμναστική δεν βλέπουμε αποτελέσματα, αλλά και καταλήγουμε να τραυματίσουμε τους μυς μας. Το πρόβλημα με τις περισσότερες ασκήσεις στο γυμναστήριο είναι ότι τις κάνουμε με τον λάθος τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση των pushups ο coach Jeff Cavaliere έρχεται για να επισημάνει τα βασικά λάθη που κάνεις και να τα διορθώσεις.

Ξεκινάμε από τη στάση του σώματος. Το στήθος πρέπει να ακουμπάει το πάτωμα και τα χέρια πρέπει να είναι όσο πιο ανοιχτά γίνεται. Αν απλώς κατεβάζεις τους γοφούς σου στο πάτωμα, τότε δεν κάνεις σίγουρα pushups.

Εξίσου σημαντικό είναι το να τοποθετείς τα χέρια σου με τον σωστό τρόπο. Ξάπλωσε μπρούμυτα στο πάτωμα με τα χέρια τεντωμένα προς τα πάνω, σύρε τα μέχρι οι αγκώνες σου να φτάσουν σε κλίση 45-60 μοιρών. Φέρε τα χέρια ακριβώς κάτω από τους ώμους και σήκωσε το σώμα σου. Το ίδιο ισχύει και με την κατεύθυνση των χεριών. Ιδανικά, τα δάχτυλα πρέπει να κοιτάζουν ευθεία μπροστά και λίγο προς τα έξω.

Τέλος, μην βιάζεσαι όταν κάνεις pushups. Ο καλύτερος χρόνος είναι να παραμένεις δύο δευτερόλεπτα επάνω και δύο κάτω

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram