Μήπως τα μαλλιά σας γερνάνε; Τα σημάδια που το μαρτυρούν

Δημοσιεύθηκε 17 Νοεμβρίου, 2022

Είναι γεγονός ότι με το πέρασμα του χρόνου, ενδεχομένως να παρατηρούμε αλλαγές στα μαλλιά. Π.χ. γίνονται πιο λεπτά, μπλέκονται εύκολα και κάνουν κόμπους, χάνουν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους. Οι ειδικοί εξηγούν ότι όπως ακριβώς γερνάει το δέρμα του προσώπου, έτσι συμβαίνει και με το τριχωτό. Η δομή του υφίσταται αλλαγές, ο μεταβολισμός του επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να προκαλεί αλλαγές στην ποιότητα της τρίχας. Ποια είναι τα 6 σημάδια που μαρτυρούν ότι τα μαλλιά μας γερνάνε; Και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Γήρανση μαλλιών: Τα συμπτώματα

* Γίνονται πιο θαμπά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

* Η τρίχα γίνεται σταδιακά πιο λεπτή και αδύναμη

* Αποκτάει άγρια υφή

* Το φριζάρισμα γίνεται πιο έντονο

* Δεν πειθαρχούν εύκολα

Πώς θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την ηλικία των μαλλιών μας;

Για να αναζωογονηθεί η γερασμένη τρίχα, είναι απαραίτητες δύο παράλληλες στοχευμένες δράσεις. Αφενός στο τριχωτό της κεφαλής για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ευνοεί την ανάπτυξη πιο δυνατής τρίχας. Αφετέρου στην επιδιόρθωση του μήκους της τρίχας.

Τips αντιγήρανσης των μαλλιών

# Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, είτε με κάποιο έλαιο είτε χωρίς. Ετσι τονώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση της περιοχής, με αποτέλεσμα οι θρεπτικές ουσίες που του προσφέρουμε να διεισδύουν σε αυτό βαθύτερα.

# Επιλέγουμε συνθέσεις κατάλληλες για τις ανάγκες των μαλλιών μας, με αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες. Οι παράγοντες αυτοί διεγείρουν τη λειτουργία του τριχωτού και το προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες.

#Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε conditioner μετά το λούσιμο. Επίσης είναι απαραίτητη και μία θρεπτική μάσκα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

# Αποφεύγουμε όσο μπορούμε το θερμό στάιλινγκ. Αν δεν είναι εφικτό, τα στεγνώνουμε στη μέτρια σκάλα και ακολουθούμε αυτές τις οδηγίες.

# Ενισχύουμε τον οργανισμό με πολύτιμες ουσίες προκειμένου να δυναμώνει το τριχωτό και τις ρίζες. Ετσι εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, πρωτεϊνες, βιοτίνη και ψευδάργυρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram