Λεπτά μαλλιά: 5 συμβουλές από τον κομμωτή που αξίζει να γνωρίζεις

Δημοσιεύθηκε 10 Ιουλίου, 2022

Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε. Πρόσφατα λοιπόν, βρέθηκα σ’ ένα beauty event προκειμένου να δοκιμάσω μερικά ολοκαίνουργια προϊόντα για τα μαλλιά (stay tuned θα σου μιλήσω σε λίγες μέρες για το conditioner σε μορφή νερού) και εκεί είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς hair experts, αλλά το βασικότερο- να ακούσω τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Βλέπεις, έχω φυσικά ίσια, λεπτά μαλλιά και αυτό από τη μία, μπορεί να ακούγεται το πιο ιδανικό hair-σενάριο, όμως, δεν είναι λίγες φορές- μην πω όλες- που τα μαλλιά μου δείχνουν συνεχώς flat (για να μην μιλήσω για το κεφάλαιο χαλαρά waves που εξαφανίζονται μέσα σ’ ένα τέταρτο). Ο περισσότερος όγκος και υφή είναι τα πιο βασικά ζητούμενα και παρακάτω σημείωσα μερικά χρήσιμα tips από την hair expert, Σοφία Δελήμπαση, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά εγγυημένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tips για λεπτά μαλλιά
-Το μυστικό στο στέγνωμα (part #1)

Ο τρόπος που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερο όγκο και υφή, ιδιαίτερα αν κάποια γυναίκα έχει λεπτά μαλλιά. Αν θέλεις λοιπόν, να δώσεις extra όγκο, χωρίς να χρησιμοποιήσεις βούρτσα, μπορείς να σηκώνεις με τα χέρια σου τις ρίζες των μαλλιών σου, κρατώντας το πιστολάκι κάθετα προς τα πάνω.

-Το μυστικό στο στέγνωμα (part #2)

Ακόμη ένας τρόπος για να δώσει κανείς γρήγορο όγκο στα μαλλιά του, είναι να τα στεγνώσει με το κεφάλι γυρισμένο προς τα κάτω, δίνοντας έμφαση με το πιστολάκι στις ρίζες των μαλλιών. Το γνωστό, «ανάποδο στέγνωμα». Extra Tip: Μία στρογγυλή χοντρή βούρτσα, πάντα βοηθάει!

-Μην αμελείς το κούρεμα

Τα λεπτά μαλλιά έχουν τη τάση να «σπάνε» πιο εύκολα. Γι αυτό καλό είναι ανά 2 με 3 μήνες να κουρευόμαστε προκειμένου τα μαλλιά μας να δυναμώνουν και να μακραίνουν με υγιή τρόπο. Τα πολύ μακριά μήκη, δεν βοηθάνε τα λεπτά μαλλιά. Εξάλλου, μην ξεχνάς πως ένα καλό κούρεμα είναι η βάση για κάθε πετυχημένο χτένισμα.

Δώσε βάση στα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Τα λεπτά μαλλιά χρειάζονται προϊόντα που δε βαραίνουν την τρίχα. Γι αυτό το λόγο, ξεκίνα να χρησιμοποιείς πιο «εξειδικευμένα» προϊόντα στο λούσιμο, αλλά και στο hairstyling που θα τα δυναμώσουν.

-Κάνε ένα διάλειμμα από τα εργαλεία hairstyling

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να αποφύγεις τη συχνή χρήση εργαλείων κομμωτικής (ισιωτική, πιστολάκι) και να κάνεις ένα διάλειμμα από τη θερμότητα. Σε κάθε περίπτωση η χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων είναι απαραίτητη.

Extra tip : Μην ξεχνάς να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να ελέγχεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα επίπεδα σιδήρου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram