Λάζαρος Περιβολάρης : Εντάσσει το boxing στη ζωή μας με τον καλύτερο τρόπο!

Δημοσιεύθηκε 10 Οκτωβρίου, 2022

Στη σημερινή συνέντευξη φιλοξενούμε τον Λάζαρο Περιβολάρη. Ένα νέο παιδί γεμάτο μαχητικότητα, προσηλωμένο στους στόχους του που μεταδίδει και μεταφέρει τις γνώσεις του για το boxing με τον καλύτερο τρόπο, σε όλους του τους μαθητές.  Ο Λάζαρος είναι κάτοικος Νέας Λαμψάκου, Χαλκίδας. Είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου της σχολής Μηχανικών φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Τον τελευταίο χρόνο ασχολείται αποκλειστικά ως προπονητής πυγμαχίας και kick boxing στο γυμναστήριο του «Boxing club chalkida» στη Νέα Λάμψακο. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο kick boxing ενώ φέρει και πολλές πανελλήνιες  διακρίσεις  στο kick boxing και το box.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι σε ώθησε να ξεκινήσεις το kick boxing & πόσα χρόνια ασχολείσαι με το αυτό;

Από μικρός έβλεπα ταινίες του Rocky, του Bruce lee αλλά και αγώνες του Μοχάμεντ Αλί ,Τάισον και του Έλληνα θρύλου Μιχάλη Ζαμπίδη και ήθελα να γίνω κι γω σαν αυτούς. Ξέρεις, αυτό το να ξεκινάς από το 0 και να πετυχαίνεις τους στόχους μέσα από σκληρή δουλειά κ αφοσίωση είναι μαγεία! Ξεκίνησα στα 14-15 μου kick boxing όπου μετά από λίγους μήνες έπαιξα και τους πρώτους  πανελλήνιους αγώνες μου με το δάσκαλο μου Τάσο Τσάλλα. Μετά, συνέχισα στην Καβάλα -όπου έφυγα για σπουδές- τις προπονήσεις μου και αφού γύρισα αποφάσισα να το γυρίσω στο μποξ κάτι που ήθελα πάντα, δηλαδή. Οπότε τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούμαι με τη πυγμαχία. Είμαι κάτοχος, επίσης, μαύρης ζώνης στο kick boxing και έχω πάνω από 15 -20 αγώνες σε kick boxing και boxing.

Γιατί είναι καλό να ξεκινήσει κάποιος το συγκεκριμένο άθλημα;

Τα οφέλη είναι ατελείωτα αλλά θα αναφέρω μερικά. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση, είναι μια αποτελεσματική μορφή αυτοάμυνας, βοηθά στη συγκέντρωση, συμβάλλει στη διαχείριση του στρες, βοηθά να αποκτήσεις ευκινησία και ευλυγισία, σε μαθαίνει πειθαρχία και σεβασμό, συμβάλλει στην υγεία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, αποτελεί εξαιρετική μορφή cross training προπόνησης, βοηθάει στη συγκέντρωση αλλά και στην απώλεια περιττού λίπους & βάρους.

Σε τι ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος;

Από τα 5 μπορεί που ξεκινάνε τα παιδικά τμήματα μέχρι οποιαδήποτε ηλικία . Τα μαχητικά αθλήματα είναι για όλους!

Έχει απήχηση στο κοινό των Χαλκιδέων;

 Θα μπορούσα να πω μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, ότι έχει υπερβολικά πολύ. Και με  κάνει χαρούμενο το γεγονός ότι έχει μπει καινούργιος κόσμος, και μπαίνει καθημερινά, ο οποίος δίσταζε να ξεκινήσει, αλλά και το ότι έχουν έρθει πάρα πολλές κοπέλες σε ένα άθλημα το οποίο θεωρείται ανδροκρατούμενο κάτι το οποίο δεν ισχύει! 

Ποια η σχέση σου με τους μαθητές σου; Είδαμε στον χώρο ένα πολύ φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον 

Ευχαριστώ. Είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να νιώθεις άνετα όταν μπεις μέσα, παίρνοντας ιδέες από τα boxing gym του εξωτερικού και ιδιαίτερα της Αμερικής.

Η σχέση μου με τους μαθητές μου που τους θεωρώ δεύτερη οικογένεια μου και μέσα από τους αγώνες, τις δράσεις που κάνουμε αλλά και την καθημερινή ρουτίνα των προπονήσεων είναι αυτό που μας φέρνει κοντά, δημιουργώντας νέους φίλους, νέες παρέες και ένα οικογενειακό κλίμα.

Εκτός από box και kick box μπορεί να έρθει στο χώρο για να γυμναστεί κάποιος;

Φυσικά και ναι. Έχω τμήματα καθαρά cross training και ενδυναμώσης όπως επίσης μπορεί να ενταχθεί σε ένα personal group η ατομικό. (boxing , kickboxing ,cross training)

Μελλοντικοί στόχοι και σχέδια για σένα και την ομάδα του boxing club; 

Προετοιμάζω τους αθλητές μου (μικρούς και  μεγάλους) για πανελλήνια και βραδιές. Θα μάθετε σύντομα νέα για τις διοργανώσεις! Ήδη έχουμε λάβει μέρος σε πολλές από αυτές με μεγάλη επιτυχία.

Που μπορεί να σε βρει κάποιος;

Βρισκόμαστε στη Νέα Λάμψακο Χάρωνος  Αδειμάντου 24, μόλις 5 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα. 

Instagram page: https://instagram.com/lazaros_perivolaris?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Facebook page: https://www.facebook.com/lazarosperivolaris

Boxing club chalkida : Χάρωνος  Αδειμάντου 24, Νέα Λάμψακος 

Ευχαριστούμε θερμά τον Λάζαρο Περιβολάρη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram