Κολλαγόνο: Ποτέ και γιατί είναι απαραίτητο

Δημοσιεύθηκε 27 Ιουνίου, 2021

Όταν μιλάμε για αντιγήρανση μια λέξη μας έρχεται στο μυαλό, κολλαγόνο!

Ένα συστατικό που όσο μεγαλώνουμε, δυστυχώς αυτό μειώνεται και εμείς σαν γυναίκες που θέλουμε να περιποιηθουμε τον εαυτό μας, το αναζητάμε παντού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κολλαγόνο είναι η πιο σημαντική δομική πρωτεΐνη στο δέρμα μας, που μας χαρίζει λαμπερό, νεανικό δέρμα

Για να δούμε όμως, τι πρέπει να γνωρίζουμε για το κολλαγόνο.

Τύπος Συστατικού: Πρωτεΐνη.

Κύρια Οφέλη: Ενυδατώνει το δέρμα.

Σε ποιους απευθύνεται: Όποιος ενδιαφέρεται για ενυδάτωση και αντιγήρανση μπορεί να χρησιμοποιήσει κολλαγόνο.

Πώς το χρησιμοποιούμε: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το κολλαγόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί ή/και βράδυ, καθώς δεν είναι ευαισθητοποιημένο στον ήλιο. Επιπλέον, θα το βρείτε σε πόσιμη μορφή, σε ροφήματα ιδανικά για πρωινό γεύμα ή μετά την άσκηση.

Πώς λειτουργεί: Εάν ο απώτερος στόχος σας είναι να τονώσετε την παραγωγή κολλαγόνου, προσθέστε στη ρουτίνα σας ένα ρετινοειδές ή ρετινόλη (που θεωρείται το «χρυσό» συστατικό για την ενίσχυση του κολλαγόνου) ή πεπτίδια και παράγοντες ανάπτυξης -τα οποία βοηθούν τα κύτταρα στη δημιουργία κολλαγόνου. Επιπλέον, η βιταμίνη C (άλλο παράγωγο κολλαγόνου) είναι απαραίτητη, ενώ σωτήριο είναι και το αντηλιακό με προστασία UVA, για να αποτρέψει την περαιτέρω διάσπαση του κολλαγόνου σας.

Γενικά, το κολλαγόνο είναι ασφαλές και όταν συνδυάζεται με τα περισσότερα συστατικά και τοπικά προϊόντα.

Το κολλαγόνο είναι γνωστό ότι έχει μεγάλα οφέλη ενυδάτωσης, όταν εφαρμόζεται τοπικά. Οι τοπικές κρέμες κολλαγόνου βελτιώνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αναπληρώνοντας το χαμένο κολλαγόνο, ενώ παράλληλα προσφέρουν ενυδάτωση. Από τις πρώτες εφαρμογές θα αισθανθείτε το δέρμα σας πιο απαλό και πιο λείο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram