Το παραδοσιακό σαπούνι έχει πολλές ακόμη χρήσεις που δε γνώριζες!

Δημοσιεύθηκε 26 Αυγούστου, 2023

Αν είσαι λάτρης του υγρού σαπουνιού, καιρός να αναθεωρήσεις, αφού η πλάκα σαπουνιού μπορεί να χρησιμεύσει σε πολλά εκπληκτικά πράγματα πέρα από το πλύσιμο των χεριών!

Τα σαπούνια ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τους αρχαίους Βαβυλώνιους, καθώς οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν υλικό που μοιάζει με πλάκες σαπουνιού σε πήλινους κυλίνδρους ήδη από το 2800 π.Χ. Αυτό, όμως, που προκαλεί ενδιαφέρον, είναι ότι τα σαπούνια τότε χρησιμοποιούνταν για να καθαρίσουν τη βρωμιά από υφασμάτινα καλύμματα και όχι από το σώμα. Η υγιεινή, άλλωστε, δεν ήταν κάτι σημαντικό εκείνη την εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το πέρασμα των χρόνων, ανακαλύφθηκαν πολλές παραλλαγές στη διαδικασία παρασκευής σαπουνιού, από ζεστό σαπούνι μέχρι σαπούνι ψυχρής έκθλιψης, και συνήθως τα συστατικά που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν λιπαρά οξέα, όπως έλαια, βούτυρα ή ζωικά λίπη, καθώς και υδροξείδιο του νατρίου.

Πλέον, χρησιμοποιούμε το σαπούνι για διάφορα πράγματα, όπως για να κάνουμε ντους ή να πλύνουμε τα χέρια μας, όμως ίσως δε γνώριζες ότι αυτό το μικρό αντικείμενο που βρίσκεται στο σπίτι σου, έχει πολλές ακόμη χρήσεις.

Ποιες είναι αυτές; Πάμε να τις ανακαλύψουμε παρέα!

- Επανάφερε οτιδήποτε έχει φρακάρει

Έχεις πέσει ποτέ «θύμα» μιας συρόμενης πόρτας που απλώς αρνείται να ανοιγοκλείσει; Υπάρχει εύκολη και γρήγορη λύση για να την κάνεις να ξεκολλήσει, και αυτή δεν είναι άλλη από να βάλεις σαπούνι κατά μήκος του μηχανισμού κύλισής της. Το ίδιο ισχύει και για τα κολλημένα φερμουάρ, τρίβωντας απαλά λίγο στεγνό σαπούνι πάνω τους.

sapoynia9

- Ως αρωματικά

Διάλεξε σαπουνάκια που μυρίζουν υπέροχα - χωρίς πολύ ισχυρή μυρωδιά κατά προτίμηση - και βάλ' τα μέσα σε ντουλάπες, παπούτσια και βαλίτσες για να κρατήσεις μακριά τις άσχημες μυρωδιές. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις τα σαπούνια για να φρεσκάρεις τα συρτάρια ή το αυτοκίνητό σου.

- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εναλλακτικές συνήθειες υγιεινής

Κράτα μια πλάκα σαπουνιού για να τη χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που θέλεις να ξυρίσεις τα πόδια σου και σου έχει τελειώσει ο αφρός ξυρίσματος. Ένα σαπούνι που αφρίζει καλά, μπορεί πολύ εύκολα να πάρει τη θέση του αφρού και να σου προσφέρει εξαιρετικά απαλά πόδια μετά το ξύρισμα.

- Καθάρισε με αυτό τα νύχια σου

Ξύνοντας τα νύχια σου κατά μήκος μιας πλάκας σαπουνιού πριν κάνεις εργασίες στην αυλή ή οποιαδήποτε δουλειά που ενδεχομένως θα τα λερώσει, δημιουργείς ένα φράγμα μεταξύ των νυχιών και της βρωμιάς. Αφού τελειώσεις την εργασία σου, τρίψε το σαπούνι και πάλι στα νύχια σου ενώ πλένεις τα χέρια σου και voila, έχεις πεντακάθαρα και ωραία νυχάκια!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram