Καρπούζι ή πεπόνι; Ποιο είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους

Δημοσιεύθηκε 24 Ιουλίου, 2023

Το καρπούζι και το πεπόνι είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Είναι και τα δύο πλούσια σε νερό σε θρεπτικά συστατικά, ό,τι πρέπει για να σας κρατήσουν ενυδατωμένους τις μέρες του καύσωνα. Τι ισχύει όμως για την απώλεια βάρους; Ποιο από τα δύο έχει λιγότερες θερμίδες και είναι καλύτερο για την απώλεια κιλών;

Η διατροφική αξία

Σύμφωνα με το Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 100 γραμμάρια καρπουζιού έχουν περίπου 30 θερμίδες. Το καρπούζι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Α και C και μία μερίδα ίση με ένα φλιτζάνι προσφέρει 17% και 21% αντίστοιχα της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Είναι ακόμα καλή πηγή αντιοξειδωτικών και συγκεκριμένα κιτρουλίνης και καλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

100 γραμμάρια πεπονιού από την άλλη έχουν περίπου 33 θερμίδες. Το πεπόνι έχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Α και C σε σχέση με το καρπούζι. Περιέχει επίσης κάλιο και φυτικές ίνες, οι οποίες ενισχύουν την πέψη, την κινητικότητα του εντέρου και παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού μειώνοντας έτσι την πείνα.

Καρπούζι ή πεπόνι για απώλεια βάρους;

Και τα δύο φρούτα αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε νερό και θρεπτικά συστατικά. Το καρπούζι έχει ελάχιστα λιγότερες θερμίδες, σε περίπτωση που υπολογίζεται μέχρι και την παραμικρή, βέβαια μην ξεχνάτε ότι το πεπόνι έχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Α.

Όσο για το εάν μπορείτε να τα φάτε μαζί, οι ειδικοί αναφέρουν πώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα είναι πετυχαίνετε έναν συνδυασμό γεύσεων και θρεπτικών συστατικών. Βέβαια, μην ξεχνάτε ότι και τα δύο περιέχουν φυσικά σάκχαρα, οι μερίδες συνεπώς που καταναλώνετε, καλό είναι να είναι ελεγχόμενες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram