Καλοκαιρινές εκπτώσεις | Πώς θα κάνεις έξυπνες αγορές για να μην ξεφύγεις από το budget

Δημοσιεύθηκε 20 Ιουλίου, 2021

Οι εκπτώσεις είναι μια καλή ευκαιρία να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να ξοδευτείς. Ή μήπως όχι; Πόσες φορές έχεις αγοράσει ρούχα επειδή ήταν απλά «ευκαιρία», ή επειδή σου χτύπησαν στο μάτι χωρίς να τα χρειάζεσαι; Είμαστε εδώ για να σου επισημάνουμε τις παγίδες των εκπτώσεων και για να δεις πώς θα κάνεις πιο έξυπνες αγορές.

1. Κάνε εκκαθάριση στη ντουλάπα σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν πρόκειται να κάνεις αγορές στις εκπτώσεις είναι άκρως απαραίτητη. Χρειάζεται πρώτα να γνωρίζεις τι έχεις στη συλλογή σου και να ξεχωρίσεις ότι δεν χρειάζεσαι πια, ώστε να κάνεις χώρο για όλες τις νέες αγορές σου, αλλά και για να μην αγοράσεις κομμάτια που τα έχεις ήδη.

2. Κάνε μια λίστα

Φτιάχνοντας μια λίστα με τα κομμάτια που χρειάζεσαι και ονειρεύεσαι, θα αποφύγεις να κάνεις άσκοπες αγορές. Εάν θέλεις να είσαι ακόμα πιο οργανωμένη μπορείς να τα βάλεις με σειρά προτεραιότητας ώστε να ξεκινήσεις τις αγορές σου από τα κομμάτια που έχεις πραγματικά ανάγκη.

49A21DE2 7985 4D27 B572 A98C30069C36

3. Θέσε συγκεκριμένο budget

Και για να είμαστε ειλικρινείς, όλες μας έχουμε παρασυρθεί κάποια στιγμή στις εκπτώσεις και έχουμε σπαταλήσει άσκοπα χρήματα. Για να αποφύγεις να σου ξανασυμβεί ίσως στο μέλλον, σου προτείνουμε να θέσεις ένα συγκεκριμένο budget για τις αγορές που θα κάνεις στις εκπτώσεις και να παραμείνεις πιστή σε αυτό. Αυτό το tip σε συνδυασμό με τη λίστα προτεραιοτήτων, θα σε βοηθήσει να κάνεις έξυπνα τις αγορές σου και να γεμίσεις τη ντουλάπα σου με ό,τι έχεις ανάγκη, χωρίς να σπαταλήσεις μια περιουσία.

A1990CB8 0D06 410A AF38 E5564D75E68F

4. Κάνε έρευνα αγοράς

Πλέον τα καταστήματα από τα οποία μπορείς να κάνεις τι αγορές σου είναι πάρα πολλα. Έτσι δεν είναι απαραίτητο να παραμένεις προσκολλημένη σε ένα συγκεκριμένο brand. Πριν αποφασίσεις από ποια εταιρεία θα κάνεις τις αγορές σου, κάνε μία έρευνα αφού σε κάποιο άλλο brand μπορεί να βρεις καλύτερες εκπτώσεις ή ρούχα σε καλύτερη ποιότητα.

5. Δώσε βάση στην ποιότητα

Μπορεί ένα t-shirt που κοστίζει ελάχιστα να είναι πολύ δελεαστική αγορά, ωστόσο πριν φτάσεις στο ταμείο, πάρε μία ανάσα και ξανασκέψου το. Από ποιο υλικό είναι φτιαγμένο, πως είναι οι ραφές του, πως στέκεται στο σώμα σου. Προτίμησε δηλαδή να επιλέξεις ρούχα που προσφέρουν την ιδανική αναλογία ποιότητας και τιμής ώστε να φοράς τα ρούχα σου για καιρό.

44A2279F FBBB 470E A17A CB704059DB4B

Γράφει η Κυριακή Μπατζαλή

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram