Καλοκαιρινά φρούτα για απώλεια βάρους και ενυδάτωση

Δημοσιεύθηκε 24 Αυγούστου, 2023

Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι δροσερά, με υπέροχη γεύση, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η ιδανική επιλογή για υγιεινά σνακ μέσα στη μέρα. Κάποιοι από αυτά, μάλιστα, έχουν ελάχιστες θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να γίνουν πολύτιμοι «σύμμαχοι» στην απώλεια βάρους. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Καρπούζι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και η γλυκιά γεύση του θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας το καλοκαίρι.
Τα 100 γραμμάρια έχουν 30 θερμίδες.

Μάνγκο

Αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, το μάνγκο είναι ένα πολύ υγιεινό φρούτο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B και C και μέταλλα όπως το κάλιο.

Τα 100 γραμμάρια έχουν 30 θερμίδες, όπως και παραπάνω.

Πεπόνι

Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη A και C και σε νερό. Είναι ένα φρούτο με ήπια γεύση που μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και για πρωινό ή να το βάλετε σε δροσερά και θρεπτικά smoothies.

Τα 100 γραμμάρια έχουν 34 θερμίδες.

Κεράσια

Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη B και θεωρούνται καλή πηγή φυτικών ινών. Έχουν υπέροχη γεύση και μπορείτε να τα φάτε ως σνακ ή ακόμα και αν θέλετε κάτι γλυκό για μετά το φαγητό.

Σε σχέση με τα παραπάνω φρούτα έχουν περισσότερες θερμίδες, συνεπώς η κατανάλωσή τους θα πρέπει να γίνεται με σύνεση.

Βερίκοκο

Τα βερίκοκα έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα και αυτό γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν απίθανη γεύση και άρωμα.

Τα 100 γραμμάρια έχουν 48 θερμίδες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram