Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι στο μπάνιο;

Δημοσιεύθηκε 17 Αυγούστου, 2022

Στο τέλος μίας δύσκολης ημέρας ένα μπάνιο μπορεί να σε χαλαρώσει, να σε ηρεμήσει και φυσικά να σε αναζωογονήσει. Και είναι οι ημέρες αυτές που μένεις λίγο παραπάνω στο μπάνιο, μετά από τη θάλασσα ή αν δεν έφυγες για διακοπές και θα συνειδητοποιήσεις πως υπάρχουν κάποια μικρά σημεία που αγνοείς ή παραλείπεις συχνά να καθαρίσεις στο μπάνιο.

Τι λάθος κάνεις; Δεν αντικαθιστάς το σφουγγάρι σου

Όπως γνωρίζεις ίσως από έρευνες πρέπει οπωσδήποτε να αλλάζεις το σφουγγάρι σου τουλάχιστον κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σφουγγάρια είναι γόνιμο έδαφος για βακτηρίδια. Όπως επίσης και η πετσέτα σου, πρέπει να τη χρησιμοποιείς περίπου για τρεις ή τέσσερις φορές και έπειτα να τη βάλεις στο πλυντήριο. Ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείς πως έχουν καθαριστεί καλά, είναι να τα πλύνεις σε πολύ ζεστό νερό.

Αν για το ντους έχουμε υφασμάτινο γάντι, τότε μπορούμε να το βάζουμε, ανά διαστήματα, στο πλυντήριο ρούχων. Αυτό αρκεί, για να διατηρείται καθαρό. Αν όμως έχουμε πλαστικό σφουγγάρι τότε για να καθαρίσει ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό στο βραστήρα και όταν φτάσει στο σημείο βρασμού, το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε στη λεκάνη 1 κούπα ξύδι και ρίχνουμε μέσα το σφουγγάρι. Αφήνουμε εκεί μία ώρα. Η υψηλή θερμοκρασία και το λευκό ξύδι, θα σκοτώσουν τα μικρόβια και τη μούχλα που φωλιάζουν στα σφουγγαράκια. Στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσει στον ήλιο. Επαναλαμβάνουμε κάθε 2 εβδομάδες.

Άλλα λάθη; Κάνεις απολέπιση κάθε μέρα

Μπορεί να νομίζεις πως η καθημερινή απολέπιση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις τη «βρωμιά» και τη λιπαρότητα από το σώμα σου. Αυτό όμως δεν ισχύει, αφού η συνεχής απολέπιση και το καθημερινό υπερβολικό τρίψιμο, μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου ακόμη πιο λιπαρή, με αποτέλεσμα να παγιδεύει περισσότερη βρωμιά και βακτήρια. Αυτό που μπορείς να κάνεις για καλύτερο αποτέλεσμα, είναι να κάνεις ένα απαλό scrub μία φορά την εβδομάδα και κατά προτίμηση βραδινές ώρες.

Λούζεσαι χωρίς να χτενιστείς πρώτα

Για να αποφύγεις το σπάσιμο χτένισε τα μαλλιά σου λίγο πριν το μπάνιο, αυτό σε βοηθάει να αποφύγεις το μπέρδεμα. Αν τα μαλλιά σου μπερδεύονται εύκολα, χρησιμοποίησε μία χτένα με αραιά δόντια αμέσως μετά αφού βάλεις το conditioner σου. Χτένισε τα και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Ξυρίζεις πρώτα τα πόδια σου

Αυτό είναι ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνεις όταν βιάζεσαι να κάνεις μπάνιο και να φύγεις. Για καλύτερο αποτέλεσμα όμως, πρέπει να περιμένεις 15 λεπτά έτσι ώστε η θερμότητα του νερού να μαλακώσει την τρίχα και ανοίξει τους θύλακες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram