Θα χάσω το ίδιο ποσοστό λίπους και θερμίδων αν γυμναστώ σε κλιματιζόμενο δωμάτιο;

Δημοσιεύθηκε 6 Αυγούστου, 2021

Πολλές φορές έχουμε την εντύπωση ότι αν γυμναστούμε σε ένα πιο θερμό δωμάτιο, χωρίς κλιματισμό, θα χάσουμε μεγαλύτερο ποσοστό λίπους και θερμίδων, αφού θα καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και θα ιδρώσουμε περισσότερο. Είναι μία απλή εντύπωση που έχουμε ή ισχύει όντως; Μπορούν οι μέρες του καύσωνα να γίνουν μία τέλεια αφορμή για να χάσουμε λίπος πιο εντατικά; 

Όχι! Κάθε φορά που γυμνάζεσαι σε κανονική θερμοκρασία δωματίου, ακόμα και σε έναν κλιματιζόμενο χώρο, ιδρώνεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν γίνεται τόσο αισθητή η εφίδρωση και η ποσότητα δεν είναι τόσο μεγάλη, σε σχέση με τις φορές εκείνες που ιδρώνεις κάνοντας προπόνηση σε ένα πιο ζεστό δωμάτιο. Όταν κάποιος ασκείται, η πλειοψηφία της ενέργειας που καίγεται παράγει θερμότητα, οπότε παράγεται ιδρώτας.

Αντίθετα, η άσκηση σε ένα ζεστό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα αποτελέσματα όπως αφυδάτωση από την πολύ έντονη εφίδρωση, θερμική εξάντληση και θερμοπληξία. 

Η απώλεια βάρους από την απώλεια νερού είναι προσωρινή, απομακρύνει τους ηλεκτρολύτες και είναι επικίνδυνη. Δεν είναι απώλεια λίπους, αφού το βάρος επιστρέψει μόλις πιεις νερό, αμέσως μετά την προπόνηση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram