Η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια σκακιού

Δημοσιεύθηκε 24 Απριλίου, 2023

Από την Ελλάδα έρχεται το νέο ρουά ματ και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότεροι υπερήφανοι για τη νίκη της 11χρονης Ευαγγελίας Σίσκου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι που έγινε στην Ρόδο.

Ευαγγελία Σίσκου: Το 11χρονο παιδί-θαύμα του σκακιού που κατακτά τον κόσμο
Οι Έλληνες σκακιστές συνεχίζουν να αφήνουν το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή, με την 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου να στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια σκακιού στην κατηγορία των κοριτσιών έως 13 ετών στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ρόδο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σίσκου πέτυχε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 34 νεαρές σκακίστριες και ανεβαίνοντας εν τέλει στην κορυφή του βάθρου των νικητών. Η νίκη της επιβεβαιώνει την εκπληκτική της άνοδο στην παγκόσμια σκακιέρα. Τον Νοέμβριο του 2022, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για κορίτσια έως 10 ετών στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα. Το παιδί-θαύμα κατατάσσεται πλέον στην τρίτη θέση στον κόσμο για την ηλικιακή της ομάδα, όπως σημειώνει και το Greek Reporter.

Evngrkgn 768x480 1
evangelia siskou

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram