Η σωστή ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται να απλώνεις σε πρόσωπο και σώμα

Δημοσιεύθηκε 24 Ιουλίου, 2021

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες για την επιδερμίδα. Χρειάζεται να βάζεις αντηλιακό 365 τον χρόνο, γιατί ο ήλιος παραμονεύει- ακόμα και τις μέρες με συννεφιά- και είναι ικανός να κάνει μεγάλο κακό στο δέρμα σου.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, μισό κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου. Ίδια ποσότητα είναι απαραίτητη και για τον λαιμό και το ντεκολτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για το σώμα; Ένα σφηνάκι αντηλιακό χρειάζεσαι όλο κι όλο για να είσαι πλήρως προστατευμένη από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Θα το έχεις ακούσει ξανά και ξανά! Ας το διαβάσεις ακόμη μία φορά. Το αντηλιακό χρειάζεται να το απλώσεις πάνω στην επιδερμίδα σου περίπου 15-30 λεπτά πριν εκτεθείς στον ήλιο.

Αυτό σημαίνει ότι το απλώνεις, το αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά και να απορροφηθεί και μετά φεύγεις από το σπίτι για να πας στη δουλειά σου ή να απολαύσεις το μπάνιο σου στη θάλασσα. Και εννοείται πως δεν ξεχνάς την επανάληψη! Όσο είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο είναι απαραίτητο να ανανεώνεις το αντηλιακό σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram