Η σχέση με αυτά τα ζώδια μπορεί να σας εξουθενώσει συναισθηματικά

Δημοσιεύθηκε 1 Νοεμβρίου, 2022

Φυσικά, καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Όλοι οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε περιστασιακές κρίσεις, προβλήματα και διαφωνίες από καιρό σε καιρό. Αλλά αν νιώθετε συνεχώς άγχος κάθε φορά που σκέφτεστε κάποιον ή εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι όταν περνάτε χρόνο μαζί, είναι πιθανό να επηρεάζεται ακόμη και η ψυχική σας υγεία. Μία σχέση μπορεί να σας εξουθενώνει συναισθηματικά εάν είστε ο μόνος που κάνει συνεχώς θυσίες για να διασφαλίσει ότι οι ανάγκες του άλλου ικανοποιούνται. Αφιερώνοντας την ενέργειά σας σε κάτι που δεν είναι ανταποδοτικό και ήρεμο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε απογοητευμένοι και συναισθηματικά αποστραγγισμένοι. Όταν δεν νιώθετε υποστήριξη, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσετε και να δώσετε ο ένας στον άλλον την αγάπη που αξίζετε και οι δύο.

Αν κάποιος σας υποτιμά και σας ελέγχει συνεχώς, ή αγνοεί τις συναισθηματικές σας ανάγκες, εάν νιώθετε άγχος, κούραση ή θλίψη όταν βρίσκεστε κοντά σε ένα άτομο, είναι πιθανό να εξαφανιστεί κάθε διάθεση να είστε μαζί του, ή μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά κι άλλοι τομείς της ζωής σας, διότι αυτές οι σχέσεις μπορούν να ρουφήξουν τη ζωή από μέσα σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα ζώδια μπορούν να εξουθενώσουν κάποιον συναισθηματικά, εάν δεν είναι ισορροπημένα και δεν έχουν την απαραίτητη κατανόηση και ωριμότητα. Τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά τότε υπερτονίζονται δυσκολεύοντας τις σχέσεις τους. Όμως αυτά τα τρία ζώδια έχουν δυνατά συναισθήματα και ακριβώς λόγω αυτής της πληθωρικότητας τα πράγματα μπορεί να πάρουν… λάθος δρόμο.

ΙΧΘΥΕΣ
Η λύπη είναι ένα καταλυτικό συναίσθημα και οι Ιχθύες, ως ζώδιο του νερού, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα παλιρροϊκά κύματα αποσύνθεσης και ανασύστασης που χαρακτηρίζουν το αίσθημα της καθαρής θλίψης. Κανείς δεν ξεφεύγει από αυτό, αλλά δεν το βιώνουν όλοι όπως εκείνοι. Είναι φυσικό για τους ανθρώπους να χτίζουν άμυνες ενάντια στη θλίψη, αλλά όσο πιο αβίαστα την αποδέχεται κανείς, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει και να προχωρήσει μπροστά. Η ικανότητα των Ιχθύων να αφήνονται να παρασυρθούν δίχως αντιστάσεις στα ρεύματα της θλίψης, τους κάνει όχι μόνο να θεραπεύουν τον εαυτό τους, αλλά τους δίνει κατανόηση να βοηθούν και τους άλλους να την ξεπεράσουν.

Τι γίνεται όμως αν δεν έχουν αναπτύξει έναν ικανοποιητικό μηχανισμό ελέγχου των συναισθημάτων τους ή αν βρεθούν σε μια ευαίσθητη χρονική στιγμή της ζωής τους; Το πρόβλημα με τους Ιχθύες είναι ότι η τάση να βουλιάζουν στη θλίψη, μπορεί να κάνει τα άγχη τους ανεξέλεγκτα και τότε καταλαμβάνονται από φοβίες. Σπάνια κάνουν αισιόδοξες σκέψεις σε τέτοιες στιγμές, και δεν μπορούν να ησυχάσουν. Δεν μπορούν να χειριστούν μόνοι τους δύσκολες καταστάσεις, αλλά ούτε να έχουν μια ρεαλιστική εικόνα των πραγμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται κάποιον άλλον να τους ισορροπεί διαρκώς συναισθηματικά. Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να αναλάβεις έναν ρόλο υποστηρικτικό σε μία σχέση, εάν ο σύντροφός περνάει μια δύσκολη στιγμή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι Καρκίνοι είναι τα πιο επιφυλακτικά ζώδια, διότι το να έρθουν σε επαφή με ό,τι φοβούνται περισσότερο είναι μια απίστευτα δύσκολη και τρομακτική προοπτική για εκείνους. Η λειτουργία του φόβου είναι απαραίτητη για να διατηρήσει κάποιον ασφαλή. Προειδοποιεί όχι μόνο τι είναι πραγματικά επικίνδυνο, αλλά και τι μπορεί να αποτελεί απειλή με βάση τα προσωπικά όρια συναισθηματικής ασφάλειας. Ο πρωταρχικός στόχος ενός Καρκίνου είναι να διατηρήσει το σπίτι του, όπως κι αν το ορίζουν αυτό, μια ασφαλή, ζεστή και φιλόξενη ουτοπία μέσα στο χάος του υπόλοιπου κόσμου. Το κέλυφος προστατεύει από κάθε είδους φουρτούνες, ανέμους και επικίνδυνα γοητευτικούς εισβολείς, κάτι που τους επιτρέπει να προστατεύσουν τον εύθραυστο εσωτερικό τους κόσμο. Όταν αγαπούν οι Καρκίνοι είναι πολύ κτητικοί και υπερπροστατευτικοί. Θα γραπώσουν κάποιον με τις δαγκάνες δυνατά, ίσως ακόμη και άγρια, όταν νοιάζονται για αυτόν. Σε αντάλλαγμα για την απεριόριστη στοργή τους, οι Καρκίνοι απαιτούν απόλυτη προσοχή στις ευαισθησίες τους, γιατί διαφορετικά γκρινιάζουν ακόμη και για τα πιο ασήμαντα πράγματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οι Σκορπιοί κινητοποιούνται από τις επιθυμίες τους, επομένως είναι φυσικό να βλέπουν πράγματα που έχουν οι άλλοι και να τα θέλουν για τον εαυτό τους. Ενώ οι περισσότεροι θα θεωρούσαν ότι αυτή είναι μια άβολη, αποσταθεροποιητική κατάσταση, για εκείνους είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να προσπαθήσουν γι’ αυτό που πραγματικά θέλουν, ώστε να μην χάνουν χρόνο. Αν και δεν είναι ποτέ εύκολο να θέλεις και να μην έχεις, οι Σκορπιοί αξίζει να αντιληφθούν τι ακριβώς πυροδοτεί αυτές τις φλόγες της ζήλιας. Ως σταθερό ζώδιο του νερού, δεν επιθυμούν όλα τα πράγματα αδιακρίτως, καθώς στην πραγματικότητα είναι αρκετά επιλεκτικοί σχετικά με το πού στρέφουν την ενέργειά τους. Όμως, όταν κάποιος βρίσκει μια συγκεκριμένη δουλειά ή αποκτά κάτι που οι ίδιοι ποτέ δεν είχαν σκεφτεί πριν, αυτό γίνεται μια αφορμή να αναρωτηθούν μήπως είναι αυτό που πραγματικά θέλουν για τον εαυτό τους. Και ενώ συνήθως δεν θα εμποδίσουν κάποιον άλλο να επιτύχει τους στόχους του, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα συναισθήματά τους για αυτόν για να συνειδητοποιήσουν τα δικά τους. Όμως αυτό είναι περίεργο και ενίοτε κόκκινο πανί στις σχέσεις των ανθρώπων.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι αγαπούν βαθιά. Φημίζονται για το πάθος και τον ερωτισμό τους. Ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατο για έναν Σκορπιό να μην γίνει ζηλιάρης και κτητικός στις σχέσεις του κάποια στιγμή. Για αυτούς, η ζήλια πάει κάποιες φορές πακέτο με την εκδίκηση. Ενοχλήστε ή κάντε κάτι κακό σε έναν Σκορπιό και θα το ανταποδώσουν πλήρως. Ως παθιασμένα όντα, οι Σκορπιοί κρατούν κακίες και παίρνουν πολύ σοβαρά οτιδήποτε όταν θυμώνουν. Μερικές φορές, όταν μπαίνει κανείς σε τέτοιες έντονες σχέσεις, καταναλώνει όλο τον χρόνο και την ενέργειά του. Αυτό επηρεάζει την ικανότητά του να λειτουργεί φυσιολογικά τόσο με τον δικό του κύκλο φίλων όσο και με τις δικές του δεξιότητες αντιμετώπισης. Μπορεί να αισθάνεται άβολα να μοιραστεί κάποιες λεπτομέρειες της σχέσης με τους φίλους και μπορεί επίσης να οδηγηθεί σε κάποια απόσταση ανάμεσα στα αγαπημένα του πρόσωπα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ικανοί να κρατούν τις σχέσεις τους ξεχωριστά από άλλα κομμάτια της ζωής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram