Η Συνταγή της ημέρας : Μελιτζανόπίτα χωρίς φύλλο

Δημοσιεύθηκε 5 Ιουνίου, 2021

Η μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο, είναι εύκολη, γρήγορη και φυσικά πεντανόστιμη.

ΥΛΙΚΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3-4 μελιτζάνες

   4-5 πιπεριές Φλωρίνης

    2 φρέσκα κρεμμυδάκια

    500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

    4 αυγά

    300 ml γάλα

    200 ml λάδι

    1 baking powder

    150 γρ. φέτα

    100 γρ. κεφαλοτύρι

    Μαϊντανός-Άνηθος

Ρίγανη

    Δυόσμο

    Αλάτι-Πιπέρι

https://youtube.com/watch?v=vxnWIG02xug%3Fenablejsapi%3D1%26playsinline%3D1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.

    Κόβουμε και ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.

    Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο και την σπασμένη φέτα.

    Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.

    Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.

    Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34×27 με αντικολλητικό χαρτί.

    Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.

    Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.

Βγάζουμε, κόβουμε και απολαμβάνουμε

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram