Η παραλία με τα ζεστά νερά που κάνεις μπάνιο μέχρι τον Νοέμβριο

Δημοσιεύθηκε 26 Αυγούστου, 2021

Η παραλία με την ιαματική πηγή και το νερό ζεστό είναι ιδανική μέχρι και τέλη φθινοπώρου.
Εννοείται πως μετά τις καταστροφικές φωτιές στηρίζουμε τη βόρεια Εύβοια.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές σάρωσαν τη βόρεια Εύβοια, κατέκαψαν παρθένο δάσος και άφησαν ανυπολόγιστες ζημιές στην τοπική οικονομία. Αρκετοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν στις διακοπές τους να στηρίξουν τον τουρισμό των πληττόμενων περιοχών ενώ παρά το τέλος του καλοκαιριού που πλησιάζει, υπάρχουν ακόμα πολλοί καλοί λόγοι να επισκεφτούμε τα χωριά της και να βάλουμε το δικό μας «λιθαράκι» στην επόμενη, δύσκολη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από αυτούς τους λόγους είναι η παραλία Ήλια. Εάν ονειρεύεστε τα χειμερινά μπάνια, αλλά τρέμετε στην ιδέα του παγωμένου νερού, τότε πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφθείτε τους επόμενους μήνες.

Η Ήλια βρίσκεται στην βόρεια Εύβοια, κάτι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα έξω από την Χαλκίδα, κοντά στην Αιδηψό, και είναι η παραλία του ομώνυμου παραθαλάσσιου χωριού.

Αποτελεί μια από τις λιγότερο γνωστές ακρογιαλιές του νησιού, παρά το γεγονός ότι τόσο η ομορφιά της όσο και η ιδιαιτερότητά της, εντυπωσιάζουν κάθε φορά ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Στην παραλία των Ηλίων, καταλήγει η πηγή του χωριού, που αναβλύζει φρέσκο, πόσιμο και ιαματικό νερό, η θερμοκρασία του οποίου φτάνει μέχρι και τους 60 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά, στη θάλασσα η θερμοκρασία πέφτει, ωστόσο το νερό παραμένει αρκετά ζεστό ακόμα και μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Η τοποθεσία είναι ιδανική για ψάρεμα αλλά και για καταδύσεις, καθώς ο πλούσιος βυθός είναι ό,τι πρέπει για τους επίδοξους εξερευνητές.

Δείτε το βίντεο:

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram