Η Νο1 κίνηση στο καθημερινό skincare που θα απογειώσει την επιδερμίδα σου

Δημοσιεύθηκε 16 Μαΐου, 2023

Όλες μας θέλουμε λαμπερή, καθαρή και υγιή επιδερμίδα, γι' αυτό άλλωστε πολλές από εμάς επενδύουμε χρόνο και χρήμα στο να βρούμε όλα εκείνα τα skincare προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να την αποκτήσουμε. Υπάρχουν ωστόσο μερικές συγκεκριμένες κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να την αποκτήσεις ανεξαρτήτως προϊόντων. Η πιο σημαντική είναι η διαδικασία της απολέπισης.

Γιατί από όλα τα skincare steps επιλέξαμε την απολέπιση προσώπου ως την πιο σημαντική κίνηση για μια αψεγάδιαστη όψη; Γιατί βοηθά στην επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης με το να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, μια πολύ σημαντική διαδικασία που πρέπει να γίνεται για να αποκαλυφθεί μια λαμπερή όψη. Κι αυτό γιατί τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος καθημερινά τείνουν να το κάνουν να δείχνει θαμπό, κουρασμένο, άτονο και σίγουρα δεν το αφήνουν να απορροφήσει τα συστατικά των κρεμών και ορών που εφαρμόζεις κάθε πρωί ή/και βράδυ. Η απολέπιση έρχεται λοιπόν να υποβοηθήσει αυτή τη διαδικασία, που όσο μεγαλώνουμε γίνεται όλο και πιο αργά. Ταυτόχρονα, όσο καλά και ακριβά προϊόντα και να εφαρμόζεις, δεν έχει κανένα νόημα αν αυτά δεν απορροφώνται από το δέρμα σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Beauty editor's note:
Προσοχή στα δύο άκρα: πολλές κοπέλες κάνουν είτε πολύ συχνά απολέπιση είτε καθόλου. Πάντως, η πολύ συχνή απολέπιση (με scrubs, απολεπτιστικά cleansers, κρέμες ή toners με ελαφρά οξέα) αρκετές φορές μέσα στη μέρα ή μια φορά/μέρα κάθε μέρα είναι ξεκάθαρα υπερβολή, και έχει ενοχοποιηθεί αρκετές φορές για την εμφάνιση ακμής σε ενηλίκους. Μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές εκτός αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, οπότε καλό είναι να δρας σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου σου.

Επιπλέον, είναι καλύτερο να αποφεύγεις την απολέπιση με οξέα (χημική) όταν καλοκαιριάζει καθώς το δέρμα γίνεται (φωτο)ευαίσθητο, μ ό, τι αυτό συνεπάγεται από την έκθεση στον ήλιο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram