Η μέθοδος των 3 βημάτων του Steve Jobs: Πώς θα σε βοηθήσει να λύνεις κάθε πρόβλημα

Δημοσιεύθηκε 5 Αυγούστου, 2022

Ζητώντας από το προσωπικό να κάνει περισσότερα διαλείμματα και να δουλεύει λιγότερο, η Apple δεν μειώνει απλά τις πιθανότητες για burnout αλλά παράλληλα αυξάνει την παραγωγικότητα
Η Apple υποσχέθηκε πρόσφατα στο προσωπικό της πιο ελαστικό ωράριο και καλύτερους κανόνες και συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με το CNET.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία προσπαθεί να κάνει τους εργαζομένους της να ακολουθήσουν τη μέθοδο των 3 βημάτων του Steve Jobs με σκοπό να επιλύουν δύσκολα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθούν λοιπόν τα 3 βήματα της αποτελεσματικής του μεθόδου για να τα δοκιμάσεις κι εσύ για την επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων.

  1. Δες καθαρά από απόσταση
    Στα δύσκολα προβλήματα, συνήθως βρίσκουμε δύσκολα λύσεις. Ενώ πολύ εστιάζουν στη λύση, ο Steve Jobs προτείνει να αποστασιοποιούμαστε για να μπορούμε να σκεφτούμε πιο καθαρά, βρίσκοντας την ιδανικότερη λύση.

Ο Jobs ήξερε ότι αυτό που θα δημιουργούσε, θα ήταν τέλειο πριν ακόμη έχει στα χέρια του το προϊόν. Όπως είχε πει άλλωστε στο Forbes, σκοπός δεν ήταν «να πουλάει κομπιούτερ» αλλά να «πλουτίζει ζωές».

  1. Εστίασε
    Από τη στιγμή που ξέρεις τι ψάχνεις, πάρε χρόνο για να σκεφτείς προσεκτικά. Έτσι θα καταλάβεις τι είναι αυτό που θες να πετύχεις, δουλεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση ασταμάτητα

Ο Steve Jobs ήταν expert σε αυτό και γι' αυτό ήταν τόσο αποτελεσματικός στο να δίνει κίνητρα στους εργαζομένους.

  1. Αποσυνδέσου
    Όταν νιώσεις ότι αρχίζεις να χάνεις τον προσανατολισμό σου, κάνε ένα διάλειμμα και αποσυνδέσου.

Όταν παίρνουμε αποστάσεις από κάτι, τείνουμε να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και δημιουργικά. Όλο αυτό οδηγεί σε κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και καινοτόμες μεθόδους.

Για παράδειγμα, ο Thomas Edison έπαιρνε έναν υπνάκο όταν δεν μπορούσε να βρει την απάντηση σε ένα σύνθετο πρόβλημα, σύμφωνα με το Scientific American. Έτσι κι εσύ πολλές φορές, χρειάζεται να απομακρυνθείς από το γραφείο σου για να σου έρθουν οι καλύτερες ιδέες και όλες οι απαντήσεις που έψαχνες!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram