Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να φας ένα γιαούρτι

Δημοσιεύθηκε 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Το γιαούρτι χαρίζει πολλά οφέλη για την υγεία, προσθέτοντας στη διατροφή μας, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, προκειμένου να αξιοποιήσεις πλήρως αυτά τα οφέλη, θα πρέπει να γνωρίζεις πώς να επιλέγεις το σωστό γιαούρτι, καθώς και πότε είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για την κατανάλωσή του.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να φας γιαούρτι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα οφέλη του γιαουρτιού, οι ειδικοί σε θέματα διατροφής συνιστούν την κατανάλωσή του το πρωί ή με άδειο στομάχι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα καλά βακτήρια ή τα προβιοτικά που περιέχει πρέπει να φτάσουν ζωντανά στο παχύ έντερο για να διατηρήσουν την αποτελεσματικότητα τους. Κάτι που δεν μπορεί να συμβεί δηλαδή αν τρως γιαούρτι μετά από ένα γεύμα. Η κατανάλωση γιαουρτιού ως πρωινό, είναι μια πολύ καλή επιλογή για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός, αυξάνοντας το αίσθημα της πληρότητας. Έτσι είναι λιγότερο πιθανό να καταναλώσεις περιττές θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Στην πραγματικότητα, με άδειο στομάχι, η ποσότητα του οξέος δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο όταν η τροφή έχει εισέλθει στο στομάχι. Γεγονός που ενισχύει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα και τη δραστηριότητα των βακτηρίων του γιαουρτιού για τη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, η κατανάλωση του με άδειο στομάχι δεν συνιστάται για όσους έχουν προβλήματα στο στομάχι. Για παράδειγμα, τα άτομα με χρόνια γαστρίτιδα θα πρέπει να ξεκουράζονται για τουλάχιστον μία ώρα μετά το πλήρες γεύμα πριν φάνε γιαούρτι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram