Η ηρωίδα της φωτιάς της Αναβύσσου.

Δημοσιεύθηκε 8 Αυγούστου, 2021

Η φωτογραφία της Κατερίνας Ιωαννίδου, όπως την απαθανάτισαν ξένα πρακτορεία με το πρόσωπο παραμορφωμένο από το κάρβουνο και την αγωνία, έγινε σύμβολο ηρωισμού.

Μέχρι χτες ήταν γνωστή μόνο στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται εθελοντικά, σήμερα την έχει δει όλος ο πλανήτης. Μια γυναίκα από τον Πειραιά, η Κατερίνα Ιωαννίδου, απαθανατίστηκε από το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP και το Reuters να παλεύει με τις φλόγες στη φωτιά της Αναβύσσου, με το πρόσωπό της παραμορφωμένο από το κάρβουνο και την αγωνία, και αναδείχθηκε σε διεθνές σύμβολο θάρρους και ηρωισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι όμως η Κατερίνα Ιωαννίδου;

Η Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά, εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.

Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε δηλώσει πως “κόλλησε” το μικρόβιο του εθελοντισμού από την παιδική της ηλικία, βλέποντας τον πατέρα και τη μητέρα της να τρέχουν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους στο σβήσιμο πυρκαγιών αλλά και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από πλημμύρες και σεισμούς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι celebrities εξυμνούν την δράση και το θάρρος της

Τις τελευταίες ώρες άπειρες είναι οι δημοσιεύσεις στα social media, που αφορούν την Κατερίνα Ιωαννίδου και το πρόσωπό της έγινε αμέσως viral, τις δύσκολες αυτές ώρες. Δεν είναι λίγοι μάλιστα και οι αναγνωρίσιμοι Έλληνες που θέλησαν να δηλώσουν ένα δημόσιο “ευχαριστώ” προς την εθελόντρια. Νόνη Δούνια, Σμαράγδα Καρύδη και Ελένη Τσολάκη, είναι μερικά από τα πρόσωπα που δημοσίευσαν φωτογραφίες της στα social media.

Ευχαριστούμε Κατερίνα!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram