Η Εύβοια στην 9η θέση της εμβληματικής λίστας των New York Times

Δημοσιεύθηκε 13 Ιανουαρίου, 2022

H Εύβοια για άλλη μια φορά κάνει την διαφορά και αυτή την φορά μάλιστα, παγκόσμια αφού βρίσκεται μέσα στην 10άδα ανάμεσα σε 52 μέρη του κόσμου σύμφωνα με την New York Times

Συγκεκριμένα, η Εύβοια έχει την 9η θέση σε μια μακροσκελή λίστα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω λίστα, αφορά σε τοποθεσίες τις οποίες ο ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί προσφέροντας –με την παρουσία του- βοήθεια.

Είναι, με άλλα λόγια, μια επίσκεψη με διπλό όφελος: Το μέρος είναι όμορφο, αλλά με την παρουσία του ο επισκέπτης γίνεται μέρος της λύσης ενός υπάρχοντος προβλήματος.

Όπως σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα, το τουριστικό ρεπορτάζ των ΝΥΤ επέλεξε να φτιάξει μια λίστα με 52 μέρη, για τα οποία εξηγεί στον δυνητικό ταξιδιώτη γιατί είναι καλό να πάει αλλά και το πως γιατί θα προσφέρει βοήθεια πηγαίνοντας.

Το κείμενο που συνοδεύει την επιλογή της Εύβοιας, η οποία πληγώθηκε βαρύτατα από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού ξεκινά με μια ιδιαίτερη αναφορά: την αποθήκη τροφίμων «Ο άλλος άνθρωπος», που ιδρύθηκε πριν από χρόνια, εξυπηρετώντας την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και το νησί της Εύβοιας στον απόηχο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. «Καθώς η χώρα ανακάμπτει από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του περασμένου έτους, Ο άλλος άνθρωπος επεκτάθηκε για να βοηθήσει όσους έχασαν τα προς το ζην και καλωσορίζει τους ταξιδιώτες να εμπλακούν». 

nyt 6

«Στις εβδομαδιαίες εκδηλώσεις φαγητού που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, τη Χαλκίδα, τα γεύματα μαγειρεύονται και τρώγονται μαζί για να δημιουργήσουν μια αίσθηση κοινότητας. Οι εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν στο μαγείρεμα, να συσκευάζουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης και να συνεισφέρουν κεφάλαια για την ανοικοδόμηση σχολείων και να βοηθήσουν τους ντόπιους με βασικούς λογαριασμούς», τονίσει το δημοσίευμα.

Και προσθέτει: «Χάθηκαν στις πυρκαγιές σπίτια, επιχειρήσεις, ελαιώνες και το ένα τρίτο του αγαπημένου πευκοδάσους της Εύβοιας, στο οποίο οι γενιές είχαν βασιστεί για ρετσίνι και μέλι. Η αύξηση του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη του νησιού που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Εκτός από τα κοινοτικά έργα, οι επισκέπτες θα βρουν μια ακρόπολη στην κορυφή ενός λόφου και άλλους αρχαιολογικούς χώρους στην Ερέτρια, ιαματικές πηγές πλούσιες σε ορυκτά στην Αιδηψό και παραστάσεις ηλιοβασιλέματος, με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος».

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram