Η Γέφυρα της Χαλκίδας το 1956!

Δημοσιεύθηκε 15 Νοεμβρίου, 2022

Ψάχνοντας κανείς βρίσκει υπέροχα πράγματα, φέρνει στο νου μοναδικές αναμνήσεις και αν μάλιστα τα μοιραστεί, κάνει όλους εμάς να βλέπουμε μια παλιά εποχή που τόσο η Ελλάδα γενικότερα, όσο και η Χαλκίδα μας ειδικότερα ήταν, πραγματικά, διαφορετική!

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε το σήμα κατατεθέν της πόλης, να είναι τόσο διαφορετικό μα τόσο γνώριμο. Αυτό δεν είναι άλλο από την Γέφυρα της Χαλκίδας το 1956 στο Ράλλυ Ακρόπολης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Tο Νοέμβριο του 1952, η πρόταση του Απόστολου Νικολαΐδη να δοθεί διεθνής χαρακτήρας στη διοργάνωση του αγώνα της ΕΛΠΑ που είχε διεξαχθεί την ίδια χρονιά, και αυτός να μετονομαστεί σε «Ακρόπολις», βρήκε πρόσφορο έδαφος. Με αυτόν το στόχο ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 1953, με τη συμμετοχή 26 πληρωμάτων, το «Α΄ Διεθνές Ράλλυ Ακρόπολις»

Οι αγωνιζόμενοι διέσχισαν με τα αυτοκίνητά τους σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, και επέστρεψαν στην Αθήνα στις 31 του μηνός, περνώντας από εννέα σταθμούς ελέγχου.
___________

Όσοι από εσάς έχετε τέτοιο μοναδικό και ανεκτίμητο υλικό από την παλιά Χαλκίδα φυλαγμένο κάπου καλά στα συρτάρια σας μοιραστείτε το μαζί μας ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ πόσο γρήγορα και όμορφα περνάνε τα χρόνια! 

Ευχαριστούμε τον κύριο Theodor Vraka για τη φωτογραφία αυτή. 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram