Η άγνωστη παραλία-σπηλιά στην Εύβοια

Δημοσιεύθηκε 20 Ιουνίου, 2021

Η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό είτε για μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα είτε και για απόδραση του Σαββατοκύριακου.

Είναι σε κοντινή απόσταση από την Αττική και σου προσφέρει πολλές επιλογές είτε θες να απολαύσεις τη θάλασσα είτε να βρεις πράσινες οάσεις με δάση και τρεχούμενα νερά. Ό,τι κι αν ψάχνεις θα το βρεις στην Εύβοια και το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις μερικές όμορφες και χαλαρές στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τις παραλίες, η πλειοψηφία τους είναι όμορφες, με καθαρά και δροσερά νερά. Κάποιες ξεχωρίζουν για το σημείο στο οποίο βρίσκονται αλλά και το πώς είναι διαμορφωμένες.

Όπως για παράδειγμα η παραλία Αμανάκι η οποία μοιάζει στην πραγματικότητα με σπηλιά. Αξίζει μια βόλτα σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στην Εύβοια, με γαλαζοπράσινα νερά και την ησυχία που αναζητάς. Μπορείς να γνωρίσεις την παραλία Αμανάκι αλλά και την Λίμνη… που δεν είναι λίμνη με μια βόλτα σου στην Εύβοια.

Εκτός από Αμανάκι ίσως ακούσεις να αποκαλούν τη συγκεκριμένη παραλία και Δαμιανού. Τι σημαίνει αυτό το δεύτερο όνομα; Λέγεται ότι την δεύτερη ονομασία της την απέκτησε κάποια στιγμή από έναν λουόμενο ο οποίος συνήθιζε να κάνει βόλτες με το κανό του και βρισκόταν συνέχεια εκεί.

Η παραλία Αμανάκι δεν είναι πολύ γνωστή και αποτελεί ένα καταφύγιο για όποιον αναζητά κάτι ξεχωριστό είτε για βουτιές είτε απλώς για να ακούει το κύμα και να διαβάζει ένα βιβλίο δίπλα σε αυτό. Για να μπορέσεις να την εντοπίσεις μπορείς να δεις του χάρτη της Google. Ωστόσο, για να έχεις εικόνα για το πού βρίσκεται, να σου πούμε ότι είναι πολύ κοντά στη περίφημη παραλία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι όπως είπαμε το ότι είναι στην πραγματικότητα κρυμμένη μέσα σε μια σπηλιά.

Η παραλία Αμανάκι είναι ένα κρυφό διαμάντι μέσα στο πράσινο και με επιβλητικά βράχια τριγύρω. Και φυσικά αυτό που σου χαρίζεται απλόχερα είναι η φυσική σκιά λόγω της σπηλιάς. Θα την λατρέψεις…

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram