ΕΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ξεκινά να λειτουργεί και φέτος με νέες δραστηριότητες

Δημοσιεύθηκε 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Εστία Γνώσης Χαλκίδας κάνει γνωστό ότι, στα πλαίσια της προώθησης της επιστήμης και της γνώσης, συνεχίζει και για το τρέχον σχολικό έτος 2021-22 τις καθημερινές επιστημονικές και διδακτικές της δραστηριότητες στο χώρο, κυρίως της Αστρονομίας – Αστροφυσικής, της Πληροφορικής, των Μαθηματικών και της Φυσικής.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος το πρόγραμμα της Εστίας εμπλουτίζεται για πρώτη φορά με θεματικές ενότητες με αντικείμενο το  Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και  την Νανοτεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, οι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα:

  • Να γνωρίσουν έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των εννοιών και των νόμων που διέπουν το Σύμπαν. Η ανάγκη για την γνώση αυτή εξακολουθεί να παραμένει πλέον επιτακτική μετά την, δυστυχώς, πλήρη κατάργηση του μαθήματος της Αστρονομίας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας μας.
  • Με διαδραστικό τρόπο να εισχωρήσουν στον χώρο της Πληροφορικής, της Ρομποτικής, των Μαθηματικών,  της Φυσικής
  • Την χρονιά αυτή και για πρώτη φορά να έρθουν σε επαφή με μια σχετικά νέα αλλά ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστήμη. Την επιστήμη της Νανοτεχνολογίας. Η νέα αυτή θεματική ενότητα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος»
  • Να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν τον σχολικό εκφοβισμό σεβόμενοι  την διαφορετικότητα δίνοντας μαθήματα ζωής μέσα από θετικά πρότυπα.
  • Να συμπληρώσουν τις μαθησιακές τους αναζητήσεις στο πεδίο των κλασσικών (αρχαίων ελληνικών) και θεατρικών σπουδών μέσω παρουσιάσεων ή προβολών, συζητήσεων, που θα ωθήσουν τους μαθητές να εμπλακούν δημιουργικά στο θέατρο και να νιώσουν την μαγεία του.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram