Επιστροφή στο γραφείο: 5 πράγματα που σε πάνε πίσω και πρέπει να αλλάξεις

Δημοσιεύθηκε 31 Αυγούστου, 2021

Όταν έχουμε γυρίσει από διακοπές, όταν είμαστε εντελώς ξεκούραστες και το μυαλό μας έχει καθαρίσει, είμαστε και πιο έτοιμες να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας. Έχουμε τη διαύγεια να τις κάνουμε, δηλαδή.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, με την επιστροφή στο γραφείο σου να «πετάξεις» και συνήθειες, κινήσεις, ενέργειες που σε πάνε πίσω; Πράγματα που σε κάνουν να μην παίρνεις αυτήν την πολυπόθητη προαγωγή, να μη σε κοιτούν με καλό μάτι οι συνεργάτες σου και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#1 Να μη δουλεύεις υπερβολικά και δεν αφιερώνεις χρόνο σε εσένα

Καλή η δουλειά, καλές οι υπερωρίες για να είσαι συνεπής και τυπική, όμως… Μην το παρακάνεις. Για να έχεις μια ισορροπημένη ζωή, για να είσαι εσύ καλά χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο και στον εαυτό σου. Στην προσωπική σου φροντίδα.

Κανόνισε, λοιπόν, να δουλεύεις όσο πρέπει και να κανονίζεις… τα after work drinks σου ή τα ταξιδάκια σου το ΣΚ!

#2 Να πάψεις να μην πιστεύεις σε εσένα

Μήπως πέρσι δεν πήρες προαγωγή, γιατί είχες χαμηλή αυτοπεποίθηση; Γιατί θεωρούσες ότι δεν την αξίζεις παρόλο που εργάζεσαι σκληρά; Δεν λέω! Θα έχεις κι εσύ τα down σου, αλλά πίστεψε στον εαυτό σου.

#3 Να πάψεις να μη ζητάς αυτό που θέλεις

Για να είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά σου, για να χαίρεσαι κάθε φορά που ξυπνάς και πας στο γραφείο, πρέπει να σου αρέσει και αυτό που κάνεις. Μη διστάζεις, λοιπόν, να ζητήσεις από τους προϊσταμένους σου αυτό που θέλεις. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχεις σκεφτεί ένα project και να διστάζεις να το προτείνεις. Να πεις ότι θέλεις να το κάνεις. Όχι. Πες το τώρα!

#4 Σταμάτα να… μειώνεις τον εαυτό σου

Ψάχνεις για δουλειά και είδες μια τέλεια θέση, αλλά έχεις μόνο το 60% των προσόντων; Και τι έγινε; Στείλε το βιογραφικό σου και ποτέ δεν ξέρεις.

#5 Γκρινιάζεις πάρα πολύ… Stop it!

Το ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι δυνατόν να σου αρέσουν τα πάντα στη δουλειά σου. Και ο απέναντι συνάδελφος μπορεί να σου τη σπάει, και οι ξαφνικές βάρδιες να σε εκνευρίζουν και πολλά, πολλά άλλα. Μην γκρινιάζεις, όμως, όλη την ώρα. Enough!

Να ξέρεις ότι οι υπάλληλοι που παίρνουν πιο γρήγορα και εύκολα προαγωγή είναι και εκείνοι που έχουν πάντα το χαμόγελο, την ευγένεια και την προθυμία να κάνουν ό,τι τους ζητήσουν οι ανώτεροί τους. Πάντα, βέβαια, μιλάμε σε λογικά πλαίσια

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram