Επίπεδη κοιλιά: Τι πρέπει να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φαγητό

Δημοσιεύθηκε 2 Ιουνίου, 2021

Ακόμα και αν γυμνάζεστε ή ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, ίσως νιώθετε ένα ανεπιθύμητο φούσκωμα στην κοιλιά. Η κατακράτηση υγρών, το στρες, οι λάθος διατροφικοί συνδυασμοί, μπορούν να ενισχύσουν το πρόβλημα, εμποδίζοντας το στόχο για επίπεδη κοιλιά. Οι απλές διατροφικές συμβουλές που ακολουθούν για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φαγητό, καταπολεμούν τις φλεγμονές και διευκολύνουν τη διαδικασία της πέψης, ανακουφίζοντας έτσι από το πρήξιμο.

Χυμός λεμόνι πριν το φαγητό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λεμόνι ενεργοποιεί τα γαστρικά υγρά με αποτέλεσμα και οι τροφές να διασπώνται πιο γρήγορα. Ένας από τους λόγους που δυσκολεύεται η πέψη είναι πως το στομάχι δεν παράγει αρκετά γαστρικά υγρά, κάτι που γίνεται ακόμα πιο έντονο καθώς μεγαλώνουμε. Το λεμόνι επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, γι’ αυτό και οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να πίνουμε ένα φλιτζάνι φυσικό χυμό λεμόνι πριν το φαγητό, για να καταπολεμήσουμε τις φλεγμονές.

Μην πίνετε υγρά όταν τρώτε

Το νερό εμποδίζει τα γαστρικά υγρά με αποτέλεσμα η τροφή που καταλήγει στο στομάχι να μην διασπάται σωστά. Γι’ αυτό και αποφύγετε την κατανάλωση νερού ή άλλων υγρών κατά τη διάρκεια του φαγητού. Τις υπόλοιπες ώρες την ημέρα όμως μην ξεχνάτε την απαραίτητη ενυδάτωση του οργανισμού καταναλώνοντας τουλάχιστον 2 λίτρα νερό.

Τζίντζερ μετά το φαγητό

Ολοκληρώστε το γεύμα σας με ένα ρόφημα τζίντζερ, που είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Μπορείτε να προσθέσετε επίσης θυμάρι και ρίγανη στο μείγμα, για ακόμα περισσότερα οφέλη.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με μια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι

Ένα παραδοσιακό διατροφικό tip που έχει αντέξει στο χρόνο. Το ελαιόλαδο περιέχει πολυφαινόλες που βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την καλή λειτουργία του εντέρου. Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, ενισχύουν το πεπτικό σύστημα, καταπολεμούν το πρήξιμο και οδηγούν στο στόχο για επίπεδη κοιλιά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram