Ελληνοαμερικανίδες μαθήτριες κάνουν έρανο για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Δημοσιεύθηκε 30 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι πρόσφατες καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια συγκίνησαν δύο Ελληνοαμερικανίδες μαθήτριες, μέλη της κοινότητας Αγίου Δημητρίου, στο Γιούνιον της Νέας Ιερσέης, οι οποίες κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο βοήθεια στους πληγέντες.

Η Άβα (Ευαγγελία), 13 χρόνων και η Λέξι (Αλεξάνδρα) Σαββή, 12 χρόνων, άκουσαν το καλοκαίρι τα νέα για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. «Νιώσαμε συντετριμμένες για τις οικογένειες και τα νέα παιδιά που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και σπίτια. Ξέρουμε ότι πονάνε και περνάνε πολλά. Προσευχόμαστε για αυτούς και ευχόμαστε να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα που τους προκάλεσε η φωτιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο κορίτσια δεν έμειναν άπραγα. Ξεκίνησαν έναν έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα και να τα στείλουν στις πληγείσες οικογένειες. «Θέλαμε να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε και εμείς κάτι για να βοηθήσουμε. Αποφασίσαμε να μαζέψουμε χρήματα για να τους τα στείλουμε» είπαν στον «Ε.Κ.» τα δύο κορίτσια.

Η Άβα και η Λέξι πέρασαν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους το καλοκαίρι που πέρασε έξω από πολλά καταστήματα στην περιοχή τους ζητώντας από τον κόσμο μια δωρεά. Με τη βοήθεια του κόσμου κατάφεραν να μαζέψουν αρκετά χρήματα τα οποία θα σταλούν στην Ελλάδα μέσω της Αρχιεπισκοπής Αμερικής όπου έστειλαν με μια επιταγή.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι προσέφεραν ένα ποσό για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ο Θεός είναι πάντα μαζί μας ακόμη και στις δύσκολες στιγμές» πρόσθεσαν τα δύο κορίτσια τα οποία έχουν αποφοιτήσει από το ελληνικό απογευματινό σχολείο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου.

Πηγή: www.ekirikas.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram