Διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε αν είστε άνω των 40

Δημοσιεύθηκε 5 Νοεμβρίου, 2022

Αν πρόσφατα γιορτάσατε τον τεσσαρακοστό κύκλο σας γύρω από την Γη, τότε το πιθανότερο είναι ότι εξακολουθείτε να συνηθίζετε όλους τους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας συνεχίζει να αλλάζει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δεκαετία των σαράντα πρόκειται για την περίοδο που μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές σε τομείς όπως η υγεία της καρδιάς, η πέψη, η υγεία των οστών και η διαχείριση βάρους. Τότε όμως, μπορείτε να κάνετε και μικρές αλλά αποτελεσματικές αλλαγές για να καταφέρετε να διατηρήσετε την λειτουργεία του οργανισμού στα καλύτερα της. Και δεδομένου ότι η διατροφή παίζει κομβικό ρόλο σε δεκάδες λειτουργίες του σώματος, αυτές είναι οι διατροφικές συνήθειες που από εδώ και στο εξής θα ήταν καλό να αποφεύγετε.

Κάνετε skip σε φρούτα και λαχανικά
Η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών καθημερινά, μπορεί να σας προσφέρει μια ποικιλία από χρήσιμα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι φρέσκες τροφές είναι καθοριστικής σημασίας καθώς μεγαλώνετε λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη
Η λήψη επαρκών ποσοτήτων πρωτεΐνης σε καθημερινή βάση είναι ζωτικής σημασίας για οποιονδήποτε, αλλά ειδικά για όσους είναι άνω των 40 ετών. Αυτό οφείλεται κυρίως στη φυσική εξέλιξη της απώλειας μυϊκής μάζας με την πάροδο του χρόνου.

Χάνουμε φυσικά μυϊκή μάζα κατά τη διαδικασία της γήρανσης, επομένως, με το να μην τρώμε αρκετή πρωτεΐνη, συμβάλλουμε στην ταχύτερη απώλεια μυϊκής μάζας, λένε οι ειδικοί.

Δεν υπολογίζετε τις μερίδες σας
Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς μεγαλώνετε είναι πώς ο μεταβολισμός σας πρόκειται να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Παρόλο που ο μεταβολισμός σας μπορεί να παραμείνει αρκετά σταθερός στα 40 σας, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σώμα σας για τις αλλαγές που μοιραία θα έρθουν.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε το μεταβολισμό σας και να διαχειριστείτε το βάρος σας καθώς μεγαλώνετε είναι να προσέχετε τα μεγέθη της μερίδας σας.

Τρώτε καθημερινά το ίδιο
Μια συνήθεια που μπορεί να σας εμποδίζει να επιτύχετε τη βέλτιστη υγεία καθώς μεγαλώνετε είναι να μην δίνετε στο σώμα σας αρκετή ποικιλία τροφών.

«Χρειάζεστε ποικιλία στη διατροφή σας για να διασφαλίσετε ότι προσλαμβάνετε ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών, γι’ αυτό τα πιάτα σας θα πρέπει να έχουν πολλά χρώματα, όπως το ουράνιο τόξο» λένε οι ειδικοί.

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ την φράση «να τρώτε το ουράνιο τόξο», αυτό σημαίνει να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και άλλα φυτικά προϊόντα που έχουν μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Αν τρώτε το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, διατρέχετε τον κίνδυνο να μην προσλαμβάνετε κάποια βασικά θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς μεγαλώνετε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram