Δεν ξέρεις πότε πρέπει ν' ανανεώσεις το σφουγγαράκι του makeup σου;

Δημοσιεύθηκε 14 Αυγούστου, 2021

Μπορεί να έχεις ένα σετ γεμάτο με σφουγγαράκια που χρησιμοποιείς σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου σου, αλλά η φθορά που υφίστανται -όσο κι αν δεν τα χρησιμοποιείς καθημερινά- είναι μεγάλη! Ο καθαρισμός τους είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία του δέρματός σου γι' αυτό δεν πρέπει να τον αμελείς.

Η επαναχρησιμοποίηση των πλυμένων πινέλων μακιγιάζ και των σφουγγαριών μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά μπορούν να προκαλέσουν στο δέρμα σου εξάνθημα, ερεθισμό, φουσκάλες ή σπυράκια. Εάν το σφουγγαράκι που χρησιμοποιείς στο νεσεσέρ που έχεις στην τσάντα σου έχει παραμείνει άπλυτο πολύ καιρό, ίσως είναι καιρός να το αποχαιρετήσεις.

Πρέπει να πλένεις όλα τα εργαλεία του μακιγιάζ σου σε τακτική βάση, ώστε να διαρκούν περισσότερο. Αφού καθαρίσεις το σφουγγάρι που αναμειγνύεις το make up σου και συνεχίζεις να παρατηρήσεις ότι δεν έχει επιστρέψει στο αρχικό του χρώμα, τότε πιθανότατα θα πρέπει να το αντικαταστήσεις.

Εάν χρησιμοποιείς το σφουγγάρι σου ευλαβικά και ακολουθείς πάντα τους κανόνες καθαρισμού, αυτό είναι βέβαιο ότι δε θα συμβεί σύντομα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram