Δίαιτα: Οι 3 ξηροί καρποί που αδυνατίζουν

Δημοσιεύθηκε 6 Μαρτίου, 2022

Συνοδεύουν το κρασί ή το ποτό μας και δυστυχώς αν αρχίσει να τρως είναι δύσκολο να σταματήσεις, ειδικά στις γιορτινές περιόδους.

Ο λόγος για τους ξηρούς καρπούς, για τους οποίους ευτυχώς πλέον γνωρίζουμε την ωφέλιμη τους δράση και επάξια έχουν κερδίσει μια θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς στο τομέα της διατροφής, ορισμένοι από αυτούς μπορούν να ενισχύσουν το αδυνάτισμα, συμβάλλοντας στην μείωση των επιπέδων του λίπους.

Brazil nuts

Εξωτικοί και απολαυστικοί, αποτελούν την πλουσιότερη πηγή σε σελήνιο, συστατικά που όχι μόνο παίζει βασικό ρόλο στο μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό και την αναπαραγωγική υγεία, αλλά βοηθά επίσης το σώμα να απορροφήσει τη βιταμίνη Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή εμφάνισης καταρράκτη.

Καρύδια

Με περίπου 13 γραμμάρια ανά μερίδα, τα καρύδια είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για την απώλεια βάρους.

Περίπου 30 γραμμάρια καρύδια (περίπου ένα τέταρτο φλιτζάνι, ή 14 μισά καρύδια) παρέχουν 18 γραμμάρια καλών λιπαρών, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης, 2 γραμμάρια ινών, σχεδόν το 50% του ημερήσιου στόχου για το μαγγάνιο και μικρότερες ποσότητες μαγνησίου, σιδήρου, ασβεστίου, και βιταμίνες Β.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα, πλούσια στο αμινοξύ L-αργινίνη, μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερο λίπος και υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της προπόνησης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Nutritionβρήκε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν εντάξει στη δίαιτά τους αμύγδαλα έχασαν περισσότερο βάρος συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν σύνθετους υδατάνθρακες.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας παρατηρήθηκε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν καθημερινά αμύγδαΑμύγδαλαΤα αμύγδαλα, πλούσια στο αμινοξύ L-αργινίνη, μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερο λίπος και υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της προπόνησης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Nutrition, βρήκε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν εντάξει στη δίαιτά τους αμύγδαλα έχασαν περισσότερο βάρος συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν σύνθετους υδατάνθρακες.Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας παρατηρήθηκε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν καθημερινά αμύγδαλα ως σνακ, δεν πάχυναν, παρά το γεγονός ότι προσλάμβαναν εξτρά θερμίδες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπεράσμα ότι το βάρος τους δεν αυξήθηκε, επειδή ένιωθαν χορτάτοι και δεν έτρωγαν κάτι άλλο μεταξύ των γευμάτων τουςλα ως σνακ, δεν πάχυναν, παρά το γεγονός ότι προσλάμβαναν εξτρά θερμίδες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπεράσμα ότι το βάρος τους δεν αυξήθηκε, επειδή ένιωθαν χορτάτοι και δεν έτρωγαν κάτι άλλο μεταξύ των γευμάτων τους

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram