Για να μην χαλάσει το μαγιό από το θαλασσινό νερό, υπάρχει ένα μυστικό στο πλύσιμό του

Δημοσιεύθηκε 7 Αυγούστου, 2022

Έχοντας πάνω τους το βάρος του χλωρίου, του αλατιού, του ιδρώτα και του ήλιου, όπως καταλαβαίνεις, τα μαγιό αντιμετωπίζουν ένα παλιρροϊκό κύμα πιθανών καταστροφέων κάθε καλοκαίρι.

Και δεδομένου ότι είναι φτιαγμένα για να ταιριάζουν ακριβώς πάνω στο σώμα μας, ακόμη και λίγη χαλάρωση μπορεί να αποβεί καταστροφική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να προλάβεις τις ζημιές και να διατηρήσεις τα μαγιό σου σαν καινούργια, θα πρέπει να μάθεις πώς να τα πλένεις και να τα συντηρείς.

Κάνε ντους κατευθείαν μόλις βγεις από το νερό

Τα ελαστικά υφάσματα που χρησιμοποιούνται συνήθως στα μαγιό - όπως το νάιλον και το spandex - μπορεί να χάσουν την ελαστικότητά τους εξαιτίας της παρατεταμένης έκθεσης σε χλώριο και αλάτι. Για να καταπολεμήσεις αυτό το φαινόμενο, βρες κατευθείαν μόλις βγεις από το νερό το πλησιέστερο ντους και ξέβγαλε το μαγιό σου.

Πλύν' το στο χέρι

Όπως τα εσώρουχα που είναι από ευαίσθητο ύφασμα, έτσι και τα μαγιό πρέπει να πλένονται στο χέρι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ελέγξεις τη θερμοκρασία του νερού και να διασφαλίσεις ότι τα ευαίσθητα σημεία του δεν θα σκιστούν ή δεν θα χαλάσουν. Και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι δεν χρειάζεται να τα πλένεις μετά από κάθε μπάνιο, τα μαγιό πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε φορά που πας παραλία ή πισίνα - ακόμα κι αν δεν το βρέξεις. Οι ακτίνες UV, ο ιδρώτας και ορισμένα προϊόντα SPF μπορούν να αλλοιώσουν το ύφασμά του και να προκαλέσουν αποχρωματισμό με την πάροδο του χρόνου. Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό, ξέπλυνε καλά και απόφυγε το μούλιασμα ή το στύψιμο.

Μάθε πότε πρέπει να το αντικαταστήσεις

Η διακύμανση των εξωτερικών παραγόντων παίζει επίσης ρόλο στην ανθεκτικότητα των μαγιό. Το επίπεδο υγρασίας στην περιοχή όπου βρίσκεσαι και το ποσοστό χλωρίου ή αλατιού στο νερό στο οποίο κολυμπάς μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την ανθεκτικότητα του μαγιό σου. Μετά από μερικά καλοκαίρια, πιθανότατα θα δεις σημάδια φθοράς (και μπορεί να είναι καιρός να χαρίσεις στο αγαπημένο σου μπικίνι την τελευταία του βουτιά). Αλλά σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότερες γυναίκες βαριούνται ένα μαγιό αφού το φορέσουν κατά μέσο όρο έξι φορές ούτως ή άλλως - και με σωστή συντήρηση (συχνά ξεβγάλματα και προσεκτικό πλύσιμο στο χέρι), το δικό σου μπορεί εύκολα να διαρκέσει τόσο πολύ ή και περισσότερο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram