Για να αποφύγεις τα κρυώματα του φθινοπώρου οι ειδικοί προτείνουν ένα μόνο φρούτο

Δημοσιεύθηκε 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες της φθινοπωρινής σεζόν και η αλήθεια είναι πως αρκετές από εμάς νιώθουν κούραση και ατονία. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καθημερινή μας διατροφή, τις ώρες ύπνου και την έκθεση σε διάφορους ιούς.

Εάν νιώθεις ότι το ανοσοποιητικό σου έχει εξασθενίσει, υπάρχουν τρόποι για να το τονώσεις. Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από πολλά θρεπτικά συστατικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να λάβεις όλες τις απαραίτητες βιταμίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φρούτα είναι μία από τις υγιεινές επιλογές τροφίμων που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Σύμφωνα με την διαιτολόγο Lisa Moskovitz, Διευθύνουσα Σύμβουλο του The NY Nutrition Group, το καλύτερο φρούτο που μπορείς να επιλέξεις για αυτό τον σκοπό είναι το ακτινίδιο.

Γιατί να βάλεις το ακτινίδιο στη διατροφή σου
H ειδικός εξηγεί ότι τα φρούτα με υψυλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (και άλλα αντιοξειδωτικά) βοηθούν άμεσα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ακτινίδιο είναι μια κορυφαία επιλογή αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.

«Το ακτινίδιο είναι μια από τις κορυφαίες πηγές βιταμίνης C», ανεφέρει η Moskovitz. «Στην πραγματικότητα, ένα 1 μεσαίου μεγέθους ακτινίδιο περιέχει το 71% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C, σχεδόν όσο και η κατανάλωση ενός ολόκληρου μεσαίου μεγέθους πορτοκαλιού», τονίζει.

Η βιταμίνη C έχει συνδεθεί άμεσα με την προώθηση ενός υγιούς, ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να υποστηρίζει διάφορες κυτταρικές λειτουργίες, να μειώνει τις φλεγμονές και να προστατεύει από το οξειδωτικό στρες.

Το ακτινίδιο είναι η καλύτερη προσθήκη στη διατροφή σου εάν θες όμορφο και νεανικό δέρμα. Εκτός απο βιταμίνη C περιέχει κολλαγόνο με αποτέλεσμα να μειώνει τις ρυτίδες και να βελτιώνει τη γενική υφή του δέρματος. Αρκετές έρευνες ανέφεραν ότι το ακτινίδιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διατροφικό συμπλήρωμα, ιδιαίτερα σε άτομα με δυσκοιλιότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram