Γιατί πρέπει να κάνεις απολέπιση συχνά;

Δημοσιεύθηκε 2 Σεπτεμβρίου, 2022

Tο καλοκαιράκι πλησιάζει στο τέλος του και μαζί με το φθινοπωρινό mood έρχεται η ώρα να δώσουμε λιγάκι περισσότερο σημασία στο δέρμα μας. Οκ, το καλοκαίρι μπορεί ο καθαρισμός, η απολέπιση και οι μάσκες ομορφιάς να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να τα βάλουμε όλα για τα καλά στο πρόγραμμα.

Το δέρμα μας το καλοκαίρι ταλαιπωρείται σε μεγάλο βαθμό λόγω του ήλιου, της θάλασσας, της αλμύρας, της άμμου και όλα τα παρελκόμενα του καλοκαιριού. Μαζί με αυτά, τα νεκρά κύτταρα και οι ελεύθερες ρίζες κάνουν πάρτυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να ανακτήσει λοιπόν το δέρμα μας τη δομή του και να προετοιμαστεί για το φθινόπωρο και το χειμώνα, η καλύτερη θεραπεία για αυτή την εποχή είναι η απολέπιση.

Γιατί η απολέπιση είναι σημαντική μετά το καλοκαίρι:

Η απολέπιση είναι ένα από τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις όλο το χρόνο και είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή την εποχή του χρόνου.

Ο λόγος είναι απλός και λογικός: είναι απαραίτητο να καθαρίζεις και να απολεπίζεις το δέρμα σου μετά από μια εποχή (καλοκαίρι) που δεν μπορούσε να αναγεννηθεί και να λειτουργήσει σωστά. Η συγκέντρωση νεκρών κυττάρων αυξάνεται, η παραγωγή σμήγματος απορρυθμίζεται και οι ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται μεταξύ άλλων για την πρόωρη γήρανση του δέρματος, πολλαπλασιάζονται.

Όταν επιστρέφεις στην καθημερινότητά σου, το δέρμα σου μπορεί να υποφέρει από ξεσπάσματα ακμής ή ξεφλούδισμα. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ξεκινήσεις ορισμένες αυστηρές συνήθειες υγιεινής που βασίζονται στην καλή απολέπιση και να προετοιμάσεις το δέρμα για θρέψη σε βάθος.

Τα οφέλη της απολέπισης:

  • Απομακρύνει ρύπους και νεκρά κύτταρα που λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών το καλοκαίρι αυξάνονται και αφήνει ένα υγιές και απαλό δέρμα.
  • Βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του ορού και της ενυδατική κρέμας που χρησιμοποιείς, καθώς καθαρίζει τους πόρους. Το καθαρό δέρμα επιτρέπει αυξημένη διαπερατότητα.
  • Καθαρίζει τους πόρους και αποτρέπει την δημιουργία ακμής.
  • Επιδιορθώνει τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο ήλιος στο δέρμα, όπως κηλίδες και αποχρωματισμούς.
  • Αυξάνει τον σχηματισμό κολλαγόνου για την πρόληψη των ρυτίδων.
  •  Βελτιώνει την οξυγόνωση των κυττάρων.
  • Αφήνει μια υγιή, καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα.
  • Διεγείρει και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία, βοηθώντας το σώμα να απελευθερώσει τις τοξίνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram