Γιατί οι φυσικές ξανθές έχουν συνήθως πιο λεπτά μαλλιά από τις μελαχρινές;

Δημοσιεύθηκε 27 Απριλίου, 2023

Το να είσαι φυσική ξανθιά είναι πιο σπάνιο από το να είσαι εκ φύσεως καστανή ή μελαχρινή. Αρκεί να φέρεις στον νου σου τις ξανθές γυναίκες που έχεις στον κοινωνικό σου κύκλο και να αναλογιστείς ποιες είναι πραγματικά φυσικές. Το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότερες είναι βαμμένες ξανθές.

Δε θα μιλήσουμε, όμως, για αυτά τα κορίτσια σήμερα, αλλά μόνο για τις φυσικές ξανθές. Εσύ ήξερες ότι οι φυσικές ξανθές έχουν πιο πολλά «προβλήματα» στα μαλλιά συγκριτικά με τις καστανές και τις μελαχρινές; Κι όμως, έτσι είναι τα πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μειονεκτήματα των ξανθών μαλλιών έναντι των καστανών
Η αλήθεια είναι ότι οι ξανθές είναι πιο επιρρεπείς στη φθορά της τρίχας από τη θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι το συνεχές στέγνωμα με πιστολάκι μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστες, στεγνές άκρες πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στις καστανές και μελαχρινές.

Τα ξανθά μαλλιά είναι, επίσης, πιο επιρρεπή στην αραίωση καιπιο επιρρεπή στη λιπαρότητα, για αυτό και το λούσιμο είναι απαραίτητο να γίνεται πιο συχνά.

Τα ξανθά μαλλιά είναι πιο λεπτά από τα πιο σκουρόχρωμα – Γιατί;
Σύμφωνα με το Robotic Hair Restoration Long Island, οι φυσικές ξανθές έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα στο τριχωτό της κεφαλής από τις μελαχρινές, καθιστώντας τις άκρες τους πιο λεπτές και επομένως πιο επιρρεπείς σε φθορά. Όσο περισσότερη θερμότητα έρχεται, λοιπόν, σε επαφή με τα ξανθά μαλλιά, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσεις θέματα, όπως η τριχόπτωση, η οποία μπορεί να είναι επιζήμια για τα ήδη λεπτά μαλλιά σου.

Γι’ αυτό και – αν είσαι φυσική ξανθιά- καλό είναι να φροντίζεις εντατικά τα μαλλιά σου στο σπίτι, ώστε να τα διατηρείς πάντα υγιή.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram