Γιατί οι άντρες δεν θέλουν να δείχνουν ευάλωτοι;

Δημοσιεύθηκε 3 Νοεμβρίου, 2021

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια να «υψώνουν τοίχους» για να διατηρούν προστατευμένη τη συναισθηματική τους ευπάθεια. Έρευνες ωστόσο δείχνουν ότι η κατάρριψη αυτών των τοίχων, η κατανόηση και η άμεση έκφραση των συναισθημάτων είναι τελικά το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση.

Η Brene Brown, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χιούστον που μελετά και ερευνά την ευπάθεια, την αποκαλεί «ο πυρήνας, η καρδιά, το κέντρο της ουσιαστικής ανθρώπινης εμπειρίας». Η ίδια έχει γράψει βιβλίο στο οποίο εξηγεί σε βάθος την ευπάθεια και συμβουλεύει τους ανθρώπους πώς να αφήνουν στην άκρη τις άμυνές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η ευαλωτότητα είναι το λίκνο των συναισθημάτων και των εμπειριών που λαχταρούμε. Η ευαλωτότητα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η εσωτερική πηγή της αγάπης, της χαράς, του θάρρους, της ενσυναίσθησης και της δημιουργικότητας.

Oι άνδρες δυσκολεύονται να δείξουν ευάλωτη θέση σε μια σχέση ενώ οι γυναίκες μερικές φορές χρειάζεται να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό τους. Σύμφωνα με έναν ειδικό γνωριμιών, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που κάποιος δυσκολεύεται συχνά να ανοιχτεί. Τα αρσενικά συχνά νιώθουν ότι αν δείχνουν τον αληθινό τους εαυτό, η σύντροφός τους μπορεί να μην τους βρίσκει πλέον τόσο ελκυστικούς. 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram